Sorbet de lamaie, unul dintre cele mai racoritoare retete pentru vara! Se prepara foarte simplu si necesita doar 3 ingrediente

Publicat: 25 iul. 2018, 14:21 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Desertul este un fel de inghetata de post; un desert vegetarian, care nu contine lapte sau alte produse lactate.

Sorbet de lamaie, desertul verii!

Sorbet de lamaie, unul dintre cele mai racoritoare deserturi pentru vara. Acesta se pregateste dintr-un sirop cu apa, zahar si diferite fructe care in cele din urma se ingheata.

Ingrediente:

-apa-250 ml
-suc de lamaie-300ml
-zahar-200 grame
-coaja de lamaie-1 lamaie

Mod de preparare:

Se pune pe foc zaharul si apa, se lasa pana se dizolva zaharul si apoi se da focul mai incet. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, se adauga coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.

*se poate face bineinteles si cu alte fructe*

Dupa ce s-a racit, amestecul se transfera intr-o caserola si se pune la congelator pentru 2 ore. Daca dispuneti de o masina de inghetata, puteti sa o folositi pentru a face sorbetul.

Dupa ce sorbetul a stat destul al congelator, se amesteca bine cu o fruculita pentru a obtine un sorbet omogen si aerat, apoi se introduce din nou in congelator pentru 2 ore. Actiunea se repeta de cateva ori, apoi se lasa definitiv la congelator, pana se ingheata complet.

Cand sorbetul este bine congelat, se taie cuburi si se marunteste la blender pentru a obtine un sorbet foarte fin. Dupa ce se duce compozitia la blender, se transfera din nou in caserola si se mai pune o data la congelat, pentru 30 de minute.

Lamaia e miraculoasa!

Egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor.

Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pe care lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare si ca sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, iar toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Sursa: gatesteusor.ro

Publicat: 25 iul. 2018, 14:21 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă