Ziua Internationala a sarutului se sarbatoreste, in fiecare an, pe data de 6 iulie!
Ideea din spatele acestei sarbatori a fost una prin care oamenii sa isi redescopere placerea atingerii buzelor! Ziua Internationala a sarutului este marcata in acest an intr-o zi de vineri, pe 6 iulie 2018, si are la baza un principiu indit.
Se spune ca un singur sarut are puterea de a face pe oricine sa se indragosteasca de o persoana. Totodata, despre primul sarut exista tot soiul de teorii, cum ar fi cea ca acest gest nu se uita toata viata. Tocmai de aceea il repetam si nu ne plictisim cand facem asta, pentru ca incercam sa recreem acel moment unic.
Sarbatoarea s-a infaptuit in urma unei idei simple, potrivit careia oamenii ar trebui sa invete cum sa aprecieze mai mult sarutul, fara conventii sau norme sociale, mai ales ca gestul de afectiune reprezinta o experienta placuta si intima.
Pe data de 6 iulie a fost declarata Ziua Internationala a sarutului. Desi aceasta sarbatoare este mai putin cunoscuta decat Valentine’s Day, celebrata pe 14 februarie, in fiecare an tine sa ne reaminteasca faptul ca afectiunea din viata de zi cu zi este absolut necesara!
Aceasta sarbatoare a adus si diverse competitii, cat se poate de inedite, in care cuplurile din intreaga lume au dorit sa isi manifeste afectiunea, intr-un mod public. Pe intregul glob sunt inregistrate astfel de momente.
Spre exemplu, in anul 2005, in Marea Britanie, s-a inregistrat cel mai lung sarut din toate timpurile. Indragostitii si-au tinut buzele lipite timp de 31 de ore si 30 de minute. In 2009, Nikola Matovic si Kristina Reinhart, din Germania, s-au sarutat 32 de ore.
Ziua Internationala a sarutului i-a mai avut ca protagonistii unui nou record si pe doi soti din Thailanda. In anul 2011, acestia ua doborat recordul stabilit anterior, dupa 46 de ore si 24 de minute in care s-au sarutat, noteaza mediafax.ro.
Traditia mai spune ca in aceasta zi speciala de 6 iulie, in fiecare an, curajosii trebuie sa isi manifeste afectiunea intr-un mod ceva mai… direct. Desi nu sunt multi care s-ar incumeta sa faca un asemenea gest, oamenii care sarbatoresc aceasta zi speciala trebuie sa sarute un strain.
In controversata carte Kama Sutra sunt descrise 31 de tipuri de sarut, insa cel mai popular din intreaga lume este cel frantuzesc. Acest fel de apropiere a buzelor mai poarta si denumirea de „legatura sufletelor„.
Mai sunt, desigur, si alte moduri prin care e celebrata aceasta sarbatoare. Printre acestea se numara, in functie de zona de pe planeta, sarutarea cuiva prin metoda „Spider Man„, un sarut impartasit in stil eschimos sau divulgarea experientei primului sarut intre prietenii apropiati.