Ieri, Simona Halep a castigat primul sau turnei de Mare Slem din cariera. A castigat cu 3-6, 6-4, 6-1 la Roland Garros.
Dar multi nu stiu toata povestea din spatele succesului de azi. Corneliu Idu este omul din spatele Simonei Halep. Omul de afaceri a dezvoltat unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din tara. El este cel care a sustinut-o profesional pe Simona Halep pana la varsta de 16 ani.
Idu deţine 51% din acţiunile operatorului portuar Comvex, afacere de peste 100 de milioane de lei. Prin el este controlat tot importul şi exportul de minereuri de fier, cărbuni, cocs şi bauxită din portul Constanţa.
„Constanţa este o zonă cu istoric în tenis. Iar Simona Halep şi Horia Tecău au crescut la noi. În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate.
La fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură“, spune Corneliu Idu, citat de zf.ro.
Simona Halep nu este singura jucătoare din Constanţa care a beneficiat de sprijinul lui Corneliu Idu. Horia Tecău a fost si el sponsorizat şi „crescut“ de Tenis Club Idu.
Corneliu Idu spune că investiţiile pregătirii unor astfel de sportivi s-au ridicat la câteva sute de mii de euro pe an. Sume fără de care aceştia poate nu ar fi reuşit să aibă asemenea rezultate.
Tenis Club Idu l-a costat pe omul de afaceri 5 milioane de euro. E considerat în prezent una dintre cele mai bune şcoli de tenis din România. Din Constanţa este şi fostul tenisman Andrei Pavel, unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istoria sportului în România.
„Sunt câteva vârfuri care dacă vor confirma pe viitor vor avea parte de acelaşi tratament din partea mea, pentru că şi aşa sistemul competiţional pe care îl avem nu îi ajută pe aceşti tineri, iar baza de selecţie este tot mai redusă.
Iar pentru ca unul dintre ei să ajungă să realizeze ceea ce Simona a reuşit, cel puţin la juniori (deci 16-18 ani), este nevoie de investiţii de sute de mii de euro pe an“, explică el.