Nu o sa mai bei bere direct din sticla! De ce e esential sa o torni in pahar?! Un expert iti explica si te va convinge pe loc VIDEO

Publicat: 23 mai 2018, 18:35 Autor: D. C. Viral

Cum se bea corect berea stim cu totii, impreuna cu prietenii, dar cum se toarna in pahar se pare ca nu prea stie nimeni.

Cum se toarna corect berea in pahar si de ce nu se bea din sticla. Barbatii se impart in doua grupe mari: cei care beau berea direct din sticla / doza sau cei care o toarna in pahar cat mai prelins pe margine astfel incat sa nu faca absolut deloc spuma. Oricare dintre variante este foarte gresita, iar un “somelier de bere” va va explica in filmuletul de la finalul materialul exact de ce.

De ce este important de fiecare data cand vrei sa bei o bere sa o faci dintr-un pahar si mai ales de ce conteaza foarte mult cum o sa torni berea aia in pahar. Berea are acid, foarte mult acid si este nevoie sa eliberezi o parte din acel acid in pahar. Problema este ca foarte putini oameni stiu exact cum se face asta si mai ales care sunt efectele adverse daca nu o faci cum trebuie.

Atunci cand probabil bei o bere in oras s-ar putea sa dai peste un barman care pare foarte atent sa nu faca deloc spuma berea si sa nu depaseasca sub nicio forma paharul, dar de fapt metoda este cu totul alta. Daca CO2-ul nu este eliberat din bere, atunci cand imediat dupa ce o bei comanzi o portie de nachos sau orice altceva de mancare s-ar putea sa ai parte de o reactie foarte urata in stomacul tau.

Cum se toarna corect berea in pahar si de ce nu se bea din sticla

Acesta este si motivul pentru care berea trebuie turnata in pahar la inceput pe lateral, dar apoi de sus pentru a face spuma si a se pierde din aciditate fix atat cat este necesar. Este foarte important de stiut ca o parte din aciditate trebuie indepartata inainte ca berea sa fie consumata.

Modul corect de a turna berea in pahar este in felul urmator, la inceput paharul sta inclinat la 45 de grade, iar pe final cand mai ramane putin lichid in sticla berea ajunge sa fie turnata aproape vertical. Chiar daca putina spuma depaseste linia paharul si curge peste nu este nicio problema. Asa ca data viitoare cand cineva mai va toarna bere in pahar fara sa faca niciun pic de spuma sa stiti ca aciditatea este foarte mare si nu a fost eliberata.

Publicat: 23 mai 2018, 18:35 Autor: D. C. Viral
Pe aceeași temă
×