
Pe langa alimentele mai sus mentionate, sunt si alte fructe la fel de periculoase. De exemplu samburii de mere, pere, caise si alte fructe care contin cianura de hidrogen. Un sfert de gram de cianura poate provoca moartea. Iata ce alimente trebuie sa consumi mai rar:

Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal. Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.

Adorat de multă lume pentru iuţeala lui, ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină. Poţi să alternezi sau să-l înlocuieşti cu chili, dar în cazul unui exces şi acesta poate fi mortal. Substanţa este atât de puternică, încât o poţi folosi pentru a îndepărta vopseaua.

Creşte în interiorul unei structuri în formă de scoică. Dacă ai cumpărat caju în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi. Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conţine urushiol, substanţa chimică pe care o găsim şi în iedera sălbatică, informeaza adevarul.ro.