5 strategii care te ajută să slăbești rapid și sănătos

Publicat: 22 Oct. 2020, 16:03 Retete & Diete
5 strategii care te ajută să slăbești rapid și sănătos

Îți dorești să scapi de kilogramele în plus rapid și sănătos? Ai încercat o listă întreagă de diete și pare că nici una nu a dat rezultatul mult așteptat. Nutriționistul Wasim Nazer vine cu o serie de recomandări pe care suntem siguri că le cunoșteai deja, doar că nu te-ai  gândit că te-ar ajuta atât de tare.

5 strategii care te ajută să slăbești rapid și sănătos

1. Crește aportul de proteine!
„O dietă bogată în proteine a fost asociată cu scăderea țesutului adipos din jurul abdomenului, creșterea masei musculare și a ratei metabolismului”, explică specialistul clinicii Wasim Nazer. Un studiu a comparat două tipuri de mic dejun și efectul în secreția grelinei, hormonul care stimulează foamea. Concluzia a fost că un mic dejun bogat în proteine a scăzut nivelul de grelina.
Adaugă, așadar, în dieta ta carnea, fructele de mare, carnea de pasăre, leguminoasele, ouăle, nucile și semințele.

2. Ai grijă la numărul de calorii!
Știai că numărarea caloriilor este cea mai eficientă metodă de a ține deoparte kilogramelor în plus. Slăbim când primim din alimentație mai puține calorii decât necesarul energetic zilnic. Sigur, este recomandată și creșterea nivelului activității fizice zilnice.

3. Bea mai multă apă!
Bea mai multă apă și o să ai mai puține kilograme. „Un studiu a constatat că asocierea unei diete cu conținut scăzut de calorii cu aportul crescut de apă înainte de mese a dus la o scădere în greutate cu 44% mai mare pe o perioadă de 12 săptămâni. Evită însă să bei apă în timpul meselor sau imediat după ce ai mâncat!”, explică nutriționistul.

4. Consumă mai multe alimente bogate în fibre!
Conform unui studiu în cadrul căruia au fost monitorizați timp de 4 luni 400 de oameni s-a arătat că mărirea aportului zilnic de fibre cu 14 grame a determinat o reducere de 10% a aportului de calorii și o scădere în greutate de 1,9 kg, chiar și fără a face alte modificări ale dietei sau ale stilului de viață. Fibrele se mișcă încet prin tractul gastrointestinal, încetinind golirea stomacului și oferindu-ți senzația de sațietate mai mult timp.
Cele mai bogate alimente, atunci când vine vorba despre cantitatea de fibre, sunt fructele, legumele, cerealele integrale, nucile și semințele.

5. Reglează-ți programul de somn!
„Un studiu efectuat pe 245 de femei a arătat că un somn de cel puțin șapte ore pe noapte, cât și obținerea unei calități mai bune a somnului au crescut probabilitatea de a pierde în greutate cu 33%”, conchide specialistul, Wasim Nazer. Un alt studiu a arătat că și o singură noapte albă poate crește nivelul hormonilor foamei, ceea ce ar putea duce la creșterea poftei de mâncare și la creștere în greutate.

Publicat: 22 Oct. 2020, 16:03 Retete & Diete
Pe aceeași temă