Deserturile fără coacere reprezintă soluția ideală pentru a pregăti o surpriză dulce familiei. Ingredientele pe care le veți folosi sunt puține, destul de ieftine, iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.
Vara a venit, iar gospodinele știu ce înseamnă să gătești cu ajutorul cuptorului atunci când temperaturile de afară cresc amețitor. Ce ne facem însă când vrem să pregătim deserturi pentru cei dragi? Majoritatea prăjiturilor se fac la cuptor, dar noroc că există și varianta dulciurilor care nu au nevoie de coacere.
V-am pregătit 5 rețete de prăjituri de casă, care vor fi gata în mai puțin de 30 de minute și nici nu trebuie să suportați căldura provenită de la cuptorul încins. În plus, aceste deserturi sunt la fel de gustoase, iar aspectul lor este unul absolut încântător.
1. Salam de biscuiți
Deschidem lista deserturilor fără coacere cu celebrul salam de biscuiți. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara această prăjitură.
Ingrediente salam de biscuiți:
Mod de preparare:
Înainte de a vă apuca să faceți salamul de biscuiți, curățați și spălați bine stafidele. După aceea, puneți-le la înmuiat într-un castronel cu apă și esență de rom. Biscuiții trebuie zdrobiți destul de bine, dar aveți grijă să nu fie măcinați fin. Ideal este să rămână și bucăți de biscuite, de dimensiuni mici. Apoi, tăiați și rahatul în cuburi.
Într-o oală amestecați pe foc laptele, zahărul, untul și cacaoa. La final trebuie să obțineți un sirop consistent, pe care îl veți lăsa să se răcească. După aceea amestecați siropul cu biscuiții, rahatul și stafidele. Pentru o aromă mai plăcută, adăugați puțină coajă rasă de lămâie sau de portocală, dar și romul.
Puneți compoziția pe o folie alimentară, pe care presărați înainte cacao, zahăr pudră sau chiar fulgi de cocos. Rulați sub formă de sul și lăsați la rece pentru câteva ore.
2. Ciocolată de casă
A doua rețetă la care ne-am gândit este cea pentru ciocolata de casă. Acest desert ne duce, fără să vrem, cu gândul la copilărie și la gustul irezistibil al dulciurilor făcute de mama.
Ingrediente ciocolată de casă:
Mod de preparare:
Prima dată se pun la fiert zahărul și apa. După aceea, dăm cratița la o parte de pe foc și adăugăm untul. Separat, se amestecă într-un castron cacoa și laptele praf. Adăugați migdalele, merișoarele și siropul de zahăr și omogenizați. Turnați compoziția într-o tavă și lăsați la rece pentru câteva ore.
3. Prăjitură Banana Split
Ingrediente Banana Split:
Mod de preparare:
Biscuiții trebuie măcinați fin și după aceea îi amestecați cu untul topit. Compoziția rezultată se aranjează într-o tavă, care trebuie lăsată la rece până pregătiți crema.
Crema de brânză trebuie amestecată bine cu zahărul și după aceea adăugați și smântâna și omogenizați. Peste blatul de biscuiți puneți un strat de cremă, apoi așezați felii de banane și bucăți de ananas. Acesta poate fi și zdrobit dacă doriți să îl folosiți ca o pastă. Apoi adăugați din nou cremă, banane și ananas, până terminați toate ingredientele.
Desertul trebuie lăsat la rece aproximativ 2 ore.
4. Tartă de căpșuni fără coacere
Ingrediente tartă de căpșuni fără coacere:
Mod de preparare:
Măcinați cât mai fin biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Aranjați compoziția într-o tavă rotundă și băgați-o la frigider. În timpul acesta, apucați-vă să pregătiți crema. Puneți într-un vas de mixer mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de vanilie. Trebuie să obțineți o cremă destul de consistentă, pe care o veți întinde peste blatul de biscuiți. Deasupra ornați cu bucăți de căpșuni și cu dulceață. Aveți grijă ca aceasta din urmă să nu fie groasă, astfel încât să o puteți turna peste prăjitură.
5. Tiramisu
Ingrediente Tiramisu:
Mod de preparare:
Mai întâi preparați cafeaua neagră, fără să adăugați zahăr. După ce se răcește, puneți crema de whiskey, esența de vanilie și zahărul pudră.
Pentru cremă, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare. Separat, amestecați bine gălbenușurile cu zahărul. Apoi puneți și mascarpone și mixați la viteză medie. Adăugați albușurile treptat și amestecați bine.
Luați o tavă mai înaltă în care așezați un rând de pișcoturi înmuiate în cafea, după care puneți un strat de cremă, apoi din nou pișcoturi și tot așa, până terminați toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie cremă, peste care pudrați cacao. Lăsați Tiramisu la rece înainte de a-l servi.