3 cursuri pe care sa le faci pentru noi oportunități în carieră

Publicat: 15 dec. 2020, 15:05 Autor: Elena General
3 cursuri pe care sa le faci pentru noi oportunități în carieră

De multe ori, ceea ce ai învățat în școală sau în facultate te ajută parțial să avansezi în carieră și să obții un job care să te mulțumească pe deplin. Este necesar să te perfecționezi în permanență, să dobândești aptitudini care să te scoată în evidență și să fii în fața competitorilor sau colegilor. Astfel, în orice domeniu pe care îl țintești sau în care lucrezi deja, niște cunoștințe în plus îți măresc șansele de a avansa în carieră.

În acest sens, niște cursuri făcute pe cont propriu și adăugate la CV este ceea ce îți trebuie. Alege cursuri care te pot ajuta pe termen lung și care să îți completeze cunoștințele și aptitudinile pe care le ai și care să-ți fie utile în orice domeniu.

Noi am făcut o selecție de 3 cursuri care îți pot deschide noi oportunități în carieră.

Cursuri de limba engleză

În foarte multe cazuri, diferența dintre un job oarecare și unul bun constă în cunoașterea unei limbi străine, iar engleza este limba utilizată cel mai frecvent, în toate domeniile de activitate. Cu toții dobândim de-a lungul timpului, prin diverse metode, noțiuni mulțumitoare, dar ca să poți avansa în carieră trebuie să ai un nivel ridicat de cunoaștere. Poți să te perfecționezi înscriindu-te la niște cursuri pe care în zilele noastre le poți face și online. Evident, există și alte metode prin care poți acumula noi cunoștințe de limbă engleză și amintim aici de vizionarea de filme fără subtitrare sau cititul, dar și altele pe care le găsești pe blogul Follow Me.

Cursuri de comunicare

Indiferent de studiile pe care le-ai urmat și de domeniul în care lucrezi, felul în care te exprimi, îți formulezi ideile și comunici este esențial într-o carieră. Printre condițiile puse de un angajator pentru o poziție bună într-o companie este și aceea ca aplicantul să fie un bun comunicator și asta pentru că, în afara responsabilităților specifice, jobul implică un contact permanent cu oamenii din echipă sau clienții. Deci, abilitățile de comunicare sunt esențiale, iar o diplomă care atestă că ai urmat cursuri care să te perfecționeze în această direcție îți va oferi un avantaj față de competitori, iar șansele să obții jobul visat cresc exponențial.

Cursuri de utilizare a calculatorului

Hârtiile au dispărut în mare măsură de pe birouri și mai toate activitățile sunt gestionate cu computerul, prin intermediul diverselor programe. Astfel, utilizarea pachetului Microsoft Office sau a unor soft-uri pentru crearea de prezentări sunt, de multe ori, condiții pentru angajare. Cursurile de utilizare a calculatorului te vor ajuta să îndeplinești task-uri fără să apelezi la un specialist în domeniu, iar acesta va fi un atu.

Noi considerăm că aceste trei cursuri te vor ajuta în carieră, indiferent de domeniul în care activezi, însă există și alte opțiuni utile pe care le poți afla din articolul de pe The Muse.

Publicat: 15 dec. 2020, 15:05 Autor: Elena General
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×