2021, un an compromis!? Veste neașteptată din partea unui virolog din Japonia

Publicat: 22 apr. 2020, 08:53 Autor: Andreea Voicu News

Chiar dacă ne aflăm încă în anul 2020, pare-se că lucrurile nu au stat așa cum ne așteptam încă de la începutul anului. Însă, un virolog din Japonia trage un semnal de alarmă pentru anul ce va urma, că ar putea să fie compromis.

Toate evenimentele s-au anulat, sau cel puțin 99% dintre acestea, că încă mai sunt state în care oamenii merg pe stadioane la meciurile de fotbal sau la cele de hockey. Dar, chiar și-așa, nu trebuie să ne scape din vedere Jocurile Olimpice și Campionatul European de Fotbal, care au loc la Tokyo. Sau ar trebui să aibă loc la Tokyo, căci aflându-ne în contextul pandemiei de coronavirus, este probabil să nu se mai întâmple acest lucru.

Pe de altă parte, potrivit Adevărul, Campionatul European de Fotbal ar fi trebuit să fie organizat de 12 orașe, în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Dar și acest lucru pare a fi incert, deoarece mai multe orașe, precum Roma, Bilbao și Muchen, nu ar mai dori să găzduiască meciurile din cauza coronavirusului.

Nici Jocurile Olimpice nu stau departe de această ”amenințare”, deoarece s-a vorbit chiar și despre o eventuală anulare a acestora. Virologul Kentaro Iwata a spus pentru CNN că pandemia ar ține până anul viitor.

„Ca să fiu sincer cu voi, nu cred că Jocurile Olimpice se vor organiza în 2021. De fapt, nu ştiu dacă vor mai fi organizate. E posibil ca Japonia să aibă situaţia sub control până în vara anului viitor, şi chiar îmi doresc asta, dar nu cred că asta se va întâmpla peste tot în lume. Şi, de aceea, sunt foarte pesimist, când vine vorba de organizarea Jocurilor Olimpice, vara viitoare“, şi-a început Iwata discursul.

Există, totuși, două soluții pentru organizarea unui eveniment, aflându-ne în condiții de criză.

În primul rând, fie ca Jocurile Olimpice să aibă loc cu porțile închise, care ar putea provoca, evident, un dezastru economic pentru cei care mizează pe vânzarea biletelor, fie să fie regândite, cu un număr redus de participanți.

Publicat: 22 apr. 2020, 08:53 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă