Zmeurata. Reteta simpla si rapida, ideala pentru vara!
Zmeurata, reteta. Bautura este una ideala pentru anotimpul verii. Este considerata o licoare spirtoasa de sezon. Mai mult, zmeura se poate folosi intr-o varietate de alte bauturi.
Daca sunteti amatori de astfel de bauturi preparate in casa, trebuie sa incercati reteta de zmeurata pe care v-o propunem astazi! Beneficiile sucului de rodie
Zmeurata. Reteta simpla si rapida
Zmeurata este foarte populara, mai ales in randul femeilor, deoarece are un gust placut, dulce-acrisor. E o bautura ceva mai lejera, fata de visinata, de exemplu, cea de a doua fiind mai intensa la gust si mai concentrata.
Ingrediente pentru zmeurata:
– 3 kilograme de zmeura
– 1,5 alcool dublu rafinata de 90 de grade
(sau vodka)
– 1,5 kilograme de zahar
Zmeurata – mod de preparare:
Reteta zmeurata de casa. Se incepe prin a spala foarte bine fructele. Atentie, nu trebuie sa le speli excesiv, pentru ca isi vor pierde aroma. Fructele se pun impreuna cu zaharul, pe straturi, intr-un borcan de mari dimensiuni. Retete pentru a te lasa de fumat
Incercati sa asezati un strat de zmeura, dupa care unul de zahar si tot asa. Se lasa zmeura la macerat timp de 7 zile, pentru ca fructele sa isi lase zeama delicioasa. Borcanul pe care il folositi se acopera cu o bucata de tifon, pentru ca zmeurata sa se „aeriseasca”. Recipientul de sticla trebuie pastrat, mai apoi, la temperatura camerei.
Dupa o saptamana, se adauga si alcoolul, dupa care se sigileaza borcanul cu ajutorul unui capac. Se depoziteaza intr-un loc racoros, timp de 2 luni de zile. Zmeurata se amesteca din cand in cand, iar dupa perioada de macerare, bautura se depoziteaza in recipiente de sticla, la rece.
Nu este recomandat sa folositi recipiente din plastic, pentru ca pot altera gustul final al bauturii. De asemenea, zmeurata se poate servi rece sau cu cuburi de gheata. Zmeurata rezultata trebuie sa aiba un gust placut, dulce-acrisor. Poate fi savurata in special in zilele caniculare ale verii.
sursa: avantaje.ro