ZIUA DIPLOMAȚIEI Marcel Ciolacu mobilizează misiunile diplomatice pentru alegeri. „2024 este un an electoral special”

Publicat: 29 aug. 2023, 08:23 Autor: Camelia Arhiva
ZIUA DIPLOMAȚIEI Marcel Ciolacu mobilizează misiunile diplomatice pentru alegeri. „2024 este un an electoral special”

În discursul său de la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, premierul Marcel Ciolacu, a vorbit despre un „an electoral special”, 2024, când Guvernul va organiza patru tururi de alegeri. 

„Anul viitor, activitatea dumneavoastră la misiunile diplomatice și oficiile consulare se va intensifica”, le-a spus Ciolacu diplomaților români.

2024 este un an electoral special. Urmează trei cicluri de alegeri în care cetățenii români aflați în străinătate își vor exercita dreptul la vot.

Premierul le-a transmis diplomaților că au datoria să faciliteze exercitarea dreptului la vot, în cele mai bune condiții.

Guvernul va asigura organizarea eficientă a alegerilor și vă asigur că aveți toată susținerea noastră în organizarea acestor alegeri.

În altă ordine de idei, prim-ministrul a atras atenția că dialogul cu diaspora nu trebuie să se rezume doar la afaceri sau asistență acordată în situații administrative sau de urgență, întrucât „modul în care ne prezentăm în fața lor constituie o carte de vizită a țării”

„Dialogul cu comunitățile de români din străinătate trebuie să fie constant și pro-activ. Programul Dialog cu diaspora pe teme consulare, dar și sesiunile informative cu cetățenii români din străinătate trebuie continuate și dezvoltate. Promovarea limbii și identității naționale și culturale a românilor este o prioritate pentru Guvern și vă îndemn să sprijiniți activ demersurile inter-instituționale în acest sens”, a adăugat premierul Ciolacu.

Publicat: 29 aug. 2023, 08:23 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă