Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

Publicat: 20 Apr. 2021, 09:41 Arhiva
Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă. Apoi, vremea se va încălzi până la valorile normale, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni publicate de ANM.

Săptămâna 19-26 aprilie

În săptămâna 19-26 aprilie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele obișnuite pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Mai ales în regiunile nord-vestice. Va ploua mai mult decât media ultimilor ani în regiunile nord-vestice și în extremitatea de sud și sud est a țării, dar mai puțin în sud-vest și nord-est.

Săptămâna 26 aprilie-3 mai

Și în săptămâna 26 aprilie-3 mai, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână. În jumătatea nordică a țării va fi mai frig, în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 3-10 mai

Pentru săptămâna 3-10 mai, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 10-17

De asemenea, în săptămâna 10-17 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în regiunile nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii. Ce se spune despre legătura pe care o au cu Paștele

Sursa foto: Pexels.com
Publicat: 20 Apr. 2021, 09:41 Arhiva
Pe aceeași temă