Vremea se schimbă dramatic! Vor fi și -19 grade!

Publicat: 18 Jan. 2020, 12:16 News
Vremea se schimbă dramatic! Vor fi și -19 grade!

Vremea se schimbă dramatic în orele următooare! 

Potrivit Administrației Naționale de Meterologie (ANM), sâmbătă, în regiunile sudice și estice, nebulozitatea joasă și ceața va persista, dar va fi însoțită și de burniță ori fulguieli, fiind condiții pentru depuneri înghețate.

În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentă pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -16 grade.

Duminică, vremea va fi închisă, atât în regiunile din Dobrogea, Moldova, Muntenia, dar și în cea mai mare parte din Oltenia, Banat și zonele depresionare, zone în care se vor semnala înnorări persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţă; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi izolat depuneri îngheţate (cu precădere dimineaţa şi noaptea).

În aceste condiţii, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei. Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificări pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre, în timp ce în restul ţării va sufla slab.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral, potrivit Adevărul.

În București, însă, la începutul zilei, vremea va fi închisă și vor exista condiții de burniță ori fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

De luni însă, cerul va avea înnorări temporare, la începutul zilei trecător va fulgui, iar în cursul nopții va crește probabilitatea de apariție a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade.

Potrivit meteorologilor, marți, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

Ulterior, miercuri, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod caracteristic datei, va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.

În ceea ce privește ziua de joi, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă și chiar vor mai crește la finalul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima zi.

Publicat: 18 Jan. 2020, 12:16 News
Pe aceeași temă