Vremea face ravagii în Spania. Temperaturile au coborât până la -25 de grade! Cod roșu de ger

Publicat: 13 ian. 2021, 09:06 Autor: Elena Arhiva
Vremea face ravagii în Spania. Temperaturile au coborât până la -25 de grade! Cod roșu de ger

Temperaturi negative record în Spania. Mercurul termometrelor a scăzut până la -25 de grade Celsius în centrul ţării. Meteorologii vorbesc despre una dintre cele mai scăzute temperaturi înregistrate în ultimele decenii.

Valul de frig polar a venit după zile de ninsori abundente. Școlile au rămas închise la Madrid. În 11 regiuni din Spania este alertă de vreme extrem de severă, iar în Castilla este cod roşu.

Valul de frig se manifestă în toată Peninsula Iberică, dar în zilele următoare se aşteaptă o îmbunătăţire a vremii.

Atenţionare MAE: Val de frig polar în Spania

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că, în perioada 12 – 13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot ajunge şi până la -15 grade în unele regiuni. Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale.
De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate şi se circulă cu dificultate, mai prezicează MAE, potrivit News.ro.
Sursa foto: Arhiva Ciao
Publicat: 13 ian. 2021, 09:06 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă