Vremea de Craciun 2018. Prognoza meteo e crunta: ninsori, ploi si vant in toata tara

Publicat: 23 Dec. 2018, 18:56 Life
Vremea de Craciun 2018. Prognoza meteo e crunta: ninsori, ploi si vant in toata tara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineaţa Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord şi centru.

Vremea de Craciun 2018. Potrivit ANM, de duminică, până marţi dimineaţa, sunt prognozate ploi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru şi mai ales ninsori la munte, unde vor fi şi intensificări ale vântului

„Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

Vremea de Craciun 2018. Prognoza meteo e crunta ninsori, ploi si vant in toata taraTemporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10…15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă”, arată ANM, conform mediafax.ro.

Vremea de Craciun 2018. În zona de munte, vor fi ninsori, iar pe parcursul zilei de luni, în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

ANM mai arată că în centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş.

Publicat: 23 Dec. 2018, 18:56 Life
Pe aceeași temă