Vortexul polar lovește România! Anunțul de ultimă oră făcut de meteorologi

Publicat: 03 nov. 2023, 12:25 Autor: Alina Nistor News
Vortexul polar lovește România! Anunțul de ultimă oră făcut de meteorologi

Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră! România va fi lovită de un vortex polar, care va aduce temperaturi scăzute și ninsori abundente.

Vremea o ia razna! În următoarea perioadă, vom avea parte de ploi, vijelii și vânt puternic.Agenția guvernamentală National Weather Service din Statele Unite a anunțat că vom avea parte de o iarnă nu tocmai blândă, fiind așteptat unul dintre cele mai aspre fenomene din istorie, vortexul polar, care va ajunge și în România.

Specialiștii susțin că o masă de aer foarte rece se află deasupra Polului Nord și Sud al Pământului. Potrivit acestora, există o probabilitate mare să fim martorii unor fenomene asemănătoare celor din 1997-1998 sau 2015-2016 în această iarnă. Vor fi ninsori abundente, cu precădere în nordul și nord-estul continentului european.

De asemenea, spre sfârșitul toamnei se vor înregistra temperaturi foarte scăzute în estul Europei, implicit și în România. Potrivit meteorologilor Accuweather, primii fulgi de nea vor fi în noiembrie, iar în decembrie vortexul polar va lovi țara noastră.

Cum va fi vremea în weekend

În acest weekend, în sud și sud-est vor fi înregistrate temperaturi de până la 24 – 26 de grade Celsius. În alte zone ale țării însă, vor fi intervale cu intensificări ale vântului, ploi și averse, iar cantitățile de apă vor atinge, local, până la 20 – 30 l/mp și chiar mai mult în zonele de munte.

În zona de vest și de nord a țării este posibil să plouă în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est, vremea va fi caldă și destul de însorită, iar maximle vor fi cuprinse între 18 – 23 de grade Celsius.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 03 nov. 2023, 12:25 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă