Doctorul Vlad Ciurea a discutat recent, într-o emisiune de televiziune, despre cele mai benefice alimente românești pentru sănătatea creierului. Iată care sunt acestea!
Celebrul neurochirurg a detaliat care sunt cele mai sănătoase alimente. Mai mult, acestea sunt ușor de găsit oriunde. Doctorul ne încurajează să mâncăm fructele și legumele de pe meleaguri românești.
Doctorul Vlad Ciurea ne încurajează să consumăm alimente românești, legume și fructe. Nucile, afinele și ceapa se află în topul celebrului neurochirurg.
”Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici. Nucile fac bine creierului. Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar și carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”
Renumitul neurochirurg a oferit explicații detaliate despre tipurile de grăsimi esențiale pe care ar trebui să le includem în dieta noastră pentru a ne menține sănătatea optimă. El a subliniat importanța consumului acestor grăsimi, evidențiind beneficiile lor pentru sănătatea generală și funcționarea corectă a organismului, în special pentru creier și sistemul nervos.
”La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!
Sursă foto: social media