Viorica Dăncilă: „A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României”

Publicat: 04 oct. 2019, 12:37 Autor: M.I. News
Viorica Dăncilă: A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României

Premierul României, Viorica Dăncilă, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis numirea unui ministru interimar la Ministerul Educaţiei. În caz contrar, o întreagă generaţie de medici ar putea avea de suferit, din cauza faptului că nu vor putea susţine examenul de rezidenţiat la timp, este de părere prim-ministrul.

Într o postare pe Facebook, Viorica Dăncilă îi cere, din nou, preşedintelui Klaus Iohannis punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României.

Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”, este mesajul publicat de Viorica Dăncilă pe reţeaua de socializare.

Amintim că, miercuri seară, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut șefului statului să numească „imediat” miniștrii interimari. Solicitarea a venit după ce a fost publicată motivarea deciziei CCR de admitere a conflictului juridic între Guvern și Președinție.

Publicat: 04 oct. 2019, 12:37 Autor: M.I. News
Pe aceeași temă
×