Vine zăpada! Cod galben de ninsori în 15 județe din România!

Publicat: 08 ian. 2021, 11:28 Autor: Elena Arhiva
Vine zăpada! Cod galben de ninsori în 15 județe din România!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa în 15 judeţe.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 08 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ;
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.
Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

      NotăÎn următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ –  COD GALBEN

Interval de valabilitate:08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00
Fenomene vizate
: ninsori însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Publicat: 08 ian. 2021, 11:28 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă