VIDEO. Povestea cumplită din spatele succesului. Dramele prin care a fost nevoită să treacă Celine Dion au marcat-o pe viață!

Publicat: 29 Oct. 2020, 11:18 Vedete

După ce a cucerit lumea întreagă cu vocea ei inconfundabilă, Celine Dion încearcă și lumea filmului. Celine Dion, modelul şi actriţa Priyanka Chopra Jonas şi actorul Sam Heughan au fost selectaţi să facă parte din distribuţia dramei romantice cu titlul de lucru „Text for You”, producţie Screen Gems, divizie a Sony, informează Variety. Lungmetrajul va fi o versiune în limba engleză a filmului german „SMS Fur Dich”, bazat pe romanul omonim al lui Sofie Cramer.

Cele peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume însă, nu au venit peste noapte. Celine Dion are o poveste de viață superbă, dar și plină de dramatism.

Céline Marie Claudette Dion, cea mai mică dintre cei 14 copii ai familiei a venit pe lume pe data de 30 martie 1968, în Charlemagne, Quebeq. „Dormeam câte trei sau patru în același pat”, povestea Céline în cadrul unui interviu pentru CBS. În ciuda lipsei de bani, artista a insis­tat însă că familia ei nu a fost săracă în privința care a contat cel mai mult: „Am primit dragoste, afecțiune și sprijin. De ce altceva am mai fi avut nevoie?”.

Norocul lui Céline a fost nu doar faptul că s-a năs­cut într-o familie iubitoare, ci și într-una de artiști, deoarece părinții ei au deschis un bar cu pian, unde micuța în vârstă de numai cinci ani încânta clienții cu vocea ei incredibilă. Succesul avea să se întreză­rească șapte ani mai târziu, când l-a întâl­nit pe René Angélil, sufletul ei pereche.

René Angélil, dragostea vieții lui Celine Dion

La vârsta de 12 ani, Céline l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină manager, dragos­tea vieții sale și unicul ei bărbat, René Angélil. Atât de mult a crezut acesta în potențialul puștoaicei, încât și-a ipotecat casa pentru a-i finanța primul album, La voix du bon Dieux.

Cinci ani mai târziu, Céline era îndrăgostită nebunește de bărbatul cu 26 de ani mai în vârstă de­cât ea. Nimeni și nimic nu a putut-o con­vinge că René nu era potrivit pentru ea. Nici măcar mama ei, care la început nu a fost de acord cu decizia artistei de a-și lega viața de un bărbat care i-ar fi putut fi tată.

În decembrie 1994, Céline și René își uneau destinele în direct la televiziunea canadiană și au rămas îm­preună până ce… moartea i-a despărțit.

Ziua în care timpul s-a oprit

22 ianuarie 2016. Impunătoarea bazilică Notre-Dame din Quebec este pli­nă până la refuz. Într-o liniște mormânta­lă, sute de oameni în straie cernite au în fața ochilor însăși reprezentarea durerii: o mamă și cei trei fii ai săi, ținându-se strâns de mâini, privesc înainte împietriți, inca­pabili să-și ia la revedere. Aceea a fost ziua în care Céline Dion l-a condus pe ultimul drum pe cel care i-a fost iubit, soț, tată, mentor și cel mai bun prieten, René Angélil.

Dramele au continuat

După decesul soțului ei, Celine a trecut, la numai două zile, printr-un alt șoc. Daniel Dion, în vârstă de 59 de ani, al optulea dintre cei 13 frați ai artistei, a murit „după o lungă bătălie împotriva cancerului”. Daniel Dion s-a stins în apropiere de Montreal, la centrul pentru îngrijire paleativă Adhémar-Dion – instituție care poartă numele tatălui lor.

Familia Dion a cerut ca mesajele de compasiune să fie trimise pe adresa acestui centru, pe care Celine Dion împreună cu soțul și mama ei o inauguraseră în 2010 prin fundația care poartă numele cântăreței. Daniel Dion era al treilea dintre frații Dion atins de cancer, potrivit unui post de televiziune canadian.

După această dublă tragedie, Celine și-a pierdut și mama, în iarna acestui an. Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion”, a avut 14 copii, Celine Dion fiind cea mai mică (născută în 1968). Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al Celinei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani.

Therese Dion a avut timp de câţiva ani o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala.

Publicat: 29 Oct. 2020, 11:18 Vedete
Pe aceeași temă