VIDEO. Drama interpretului Achim Nica. ”Regele doinei” a murit în 2012, după ce a fost diagnosticat cu cancer

Publicat: 17 Nov. 2020, 10:15 Vedete

Achim Nica, ”regele doinei din Banat”, a fost un interpret foarte respectat, iar melodiile sale vor dăinui veacuri întregi! Născut la 20 ianuarie 1930 în Obreja, județul Caras-Severin, artistul a dus o viață frumoasă alături de soția sa pe care a iubit-o enorm.

În anul 2012, scena românească îl pierdea pe Achim Nica, ”regele doinei” bănățene. Bărbatul, care avea vârsta de 82 de ani, s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită: cancer. Bărbatul din Caras-Severin a fost internat în Spitalul din Caransebeș. Doctorii au încercat să intervină chirurgical, dar situația era destul de complicată, pentru că artistul suferise o intervenție pe cord, arată opiniatimisoarei.ro.

Drama interpretului Achim Nica. Ce a spus Marcel Vela, după moartea artistului din Banat

Vocea din Banat s-a stins în anul 2012, când Achim Nica a murit de cancer. Marcel Vela, primar al orașului Caransebeș, a și transmis un mesaj, după ce a auzit vestea tristă.

„Din păcate, Achim Nica nu mai este printre noi. A murit azi dimineață (vineri – n.r.) la spitalul din Caransebeș”, a spus Marcel Vela atunci, arată bzi.ro.

Achim Nica – vocea din Banat care a dăinuit zeci de ani în sufletele oamenilor

Achim Nica a debutat la radio cu piesa care avea să îl facă celebru, și anume ”La Obreja într-o Grădină”, locația fiind chiar cea natală. Melodia a fost creată tocmai sub forma unei dedicații pentru localitatea în care s-a născut și a crescut. Între anii 1965 – 1975, timp de zece ani, interpretul a fost angajat la Orchestra profesionistă “Doina Banatului” din Caransebeș sub îndrumarea atentă a dirijorului Nicolae Perescu, fiind coleg cu Dumitru Chepețan, arată folclor-romanesc.ro.

Apoi, din 1975, artistul a activat în Ansamblul ”Iedera” din Oțelul Roșu, până în anul 1987. Familia sa a fost tare îndrăgită de localnici, iar soția sa, Cătălina, i-a fost aproape necondiționat. Bărbatul a avut mereu un respect imens față de familie și patrie, iar de fiecare dată când pleca peste hotare la spectacole, concerte și festivaluri, nu uita niciodată mândria de a fi român.

Sursă foto: Capturi video Youtube 1, 2, 3, 4

Publicat: 17 Nov. 2020, 10:15 Vedete
Pe aceeași temă