VIDEO. Drama artistului Tudor Gheorghe. Mărturisirile care scot la suprafață caracterul puternic al solistului din Oltenia

Publicat: 06 Nov. 2020, 11:42 Vedete

Tudor Gheorghe – un nume cu o rezonanță puternică, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din țară care a reușit să ajungă la sufletele oamenilor prin munca și muzica sa.

Tudor Gheorghe, solistul din Oltenia, a reușit să aibă parte de succes încă din tinerețe, în anul 1969 având primul recital. Între 1969 și 1989, Tudor Gheorghe a reușit să realizeze nu mai puțin de 22 de spectacole de muzică și poezie. Totuși, drumul în viață nu i-a fost atât de ușor.

Tudor Gheorghe, drogat cu heroină. Mărturia tulburătoare: ”Totul era argintiu, era o nebunie”

Cântărețul a povestit la un moment dat despre un episod pe care l-a trăit în SUA.

„A fost o experiență! Eram la un prieten la Long Island. Ne-am întâlnit într-o seară cu doi doctori și ei plecați din România. A venit vorba de drogați și de chestii d-astea. I-am spus că i-am văzut cum erau vai de mama lor… Și m-au întrebat: „Vrei să vezi cum e?”. Curiozitatea, normal! Era heroină. Și m-au injectat. Nebunia a fost că i-am pus să mă și filmeze. Am stat cu ei de vorbă, am devenit volubil, dar odată mi s-a dus filmul. M-am dus să mă culc, într-o casă d-asta tipic americănească, livingul jos și sus dormitoarele. Am urcat, dar în loc să mă duc să mă culc în dormitor, m-am dezbrăcat în pielea goală și m-am culcat în cadă. Dădeam din mâini, ultima imagine pe care o văzusem era cum ninge. Totul era argintiu, era o nebunie”, zicea el.

„M-am trezit cu o sete și-o foame de dulce… Îmi scrisese Emil pe-un carton: „Ai tort de înghețată! Coca-Cola”. M-am trezit cu o durere de cap! Nu m-a durut capul niciodată, dar de data asta mă durea aerul din jurul capului. Dacă puneam mâna mai aproape de cap îmi crăpa! Ăia stăteau jos și se uitau la mine. „Cum e?”. „Nenorocire!”.Mi-au zis așa. „Avem două variante. Ori mai facem o doză mică și-ți ia durerea cu mâna, ori bei ca pe bere sticla asta de whisky”. „Să nu mai văd chestia aia cu seringă. Dă-mi whisky-ul”. Am fost aproape de comă alcoolică și m-am dus în pat.

După 48 de ore mi-am revenit, dar ca actor trebuia să știu experiența asta. Dumnezeu să vă ferească copilașii de chestia asta. Salut, din momentul ăla nu mi-a mai trebuit. A fost o experiență pe care am făcut-o de nebun total, dar asta a fost!”, mai povestește artistul.

În anul 2015, tatăl artistului a murit

În urmă cu cinci ani, tatăl lui Tudor Gheorghe a murit și a fost înmormântat în localitatea doljeană Podari. Bărbatul a făcut cinci ani de închisoare în tinerețe fiind acuzat că a instituit un grup de 23 de persoane pentru a răsturna guvernul. Fusese condamnat la 22 de ani de închisoare, motivul fiind apartenența la Mișcarea Legionară din tinerețe.

Ce pensie are Tudor Gheorghe

Artistul Tudor Gheorghe a mărturisit că lunar primește suma de 2000 de lei. Chiar dacă pensia nu este prea mare, artistul se bucură că este „unul dintre cei mai bogați români, dar nu în lucruri materiale”.

„Sunt unul dintre cei mai bogați români, dar nu în lucruri materiale. Nici casa nu e pe numele meu. Practic, nu am nimic. Am construit casa cu fiul meu, el o va moșteni, ca să nu mai umblăm cu succesiuni și cu alte prostii. Sincer, nici nu știu ce pensie am. Vreo 2.000 de lei, ca artist, e destul de mult, nu?”, a declarat Tudor Gheorghe într-un interviu acordat pentru revista Taifasuri, arată Playtech.

Sursă foto: capturi video Youtube, arhivă Cancan, arhivă Ciao

Publicat: 06 Nov. 2020, 11:42 Vedete
Pe aceeași temă