Victimele in stare grava vor avea o sansa la viata! Asa arata ambulanta viitorului: o drona pilotata de la distanta VIDEO

Publicat: 24 ian. 2017, 15:49 Autor: Ioana Cioflan Viral
Victimele in stare grava vor avea o sansa la viata! Asa arata ambulanta viitorului: o drona pilotata de la distanta VIDEO

Pe masura ce tehnologia avanseaza, oamenii creaza lucruri care ne pot ajuta sau imbunatati considerabil viata. O astfel de inventie ar putea sa fie si ambulanta-drona, informeaza Dailymail.co.uk. Gadgetul are dimensiunile unei masini normale si poate sa ajunga dintr-un loc in altul mult mai rapid.

Dupa cum bine stim, in Romania ambulanta ajunge greu sau deloc la pacientii care au nevoie de ingrijiri urgente. Pentru ca acest lucru sa fie evitat, oamenii de stiinta lucreaza de zor la perfectionarea unui proiect ambitios numit ‘drona-ambulanta’.

Este vorba de o drona de dimensiunile unei masini normale care poate sa fie pilotata de la distanta de un singur om. Cabina este suficient de incapatoare pentru o targa cu roti si un paramedic. Acesta va fi pilotat de la distanta catre victima pe care trebuie sa o ingrijeasca.

In interior, ‘drona-ambulanta’ o sa fie echipata cu cele necesare acordarii primului ajutor, neavand nevoie de mai multe echipamente. Gadgetul zburator zboara mult mai repede decat poate un sofer conduce o ambulanta si poate sa aterizeze cu usurinta oriunde, chiar si pe un camion.

Drona a fost proiectata de Argodesign, o companie din Austin, Texas. Acestia au proiectat ambulanta zburatoare in asa fel inca sa se poata autopilota si ajunge la destinatie cu ajutorul unui GPS. „Ar fi frumos ca dronele sa fie folosite in alte scopuri decat foto, video sau militare”, sustine creatorul dronei-ambulanta.

In prezent, drona-ambulanta a ramas la stadiul de proiect. Constructorii inca nu au realizat un model real cu care sa faca teste. Pretul unei astfel de ambulante-drona poate ajunge la 1 milion de dolari.

Publicat: 24 ian. 2017, 15:49 Autor: Ioana Cioflan Viral
Pe aceeași temă