Viața Prințesei Diana: basmul care s-a terminat dramatic

Publicat: 08 Aug. 2017, 18:43 Vedete
Viața Prințesei Diana: basmul care s-a terminat dramatic

Primele semne de întrebare și luna de miere

CANADA – OCTOBER 25: Prince Charles And Princess Diana During A Royal Tour In Toronto, Canada. (Photo by Tim Graham/Getty Images)

Conform unor declarații ale Camillei Parker Bowles, actuala soție a Prințului Charles, cele două au fost destul de apropiate pentru o scurtă perioadă de timp, înaintea căsătoriei Dianei cu acesta. Cu puțin timp înainte de nuntă, prințesa ar fi devenit ”capricioasă și imprevizibilă”. Camilla s-ar fi îndepărtat atunci de prinț, fără ca cineva să-și imagineze măcar că accesele de furie ale viitoarei prințese ar fi putut avea o legătură cu o bulimie incipientă.

Într-o biografie scrisă de autoarea Casei Regale, Penny Junior, se dezvăluie că Norton Romsey, un prieten apropiat al Prințului Charles, a considerat întotdeauna că între cei doi există diferențe intelectuale notabile. Pe de altă parte, Penny Romsey, soția acestuia, insinuează că Diana a iubit mai mult ideea de a fi prințesă decât l-a iubit pe soțul său. Lady Fermoy, prietenă apropiată a Reginei, a cărei nepoată este autoarea, și-a cerut ulterior iertare în fața Prințului Charles și a mamei sale că nu i-a prevenit că Diana era ”o fată dificilă și necinstită”.

La rândul său, Diana și-a povestit drama în fața lui Andrew Morton. Aceasta a spus că primii ani de mariaj au fost ”un calvar”, din care își amintește doar bulimia, depresia și sentimentul că soțul său încă o iubea pe Camilla. De asemenea, Prințesa a menționat și că Prințul Charles a fost cel care i-a declanșat bulimia, după ce i-a zis, la o săptămână după logodnă, că este ”puțin dolofană”. Răpusă de gelozie, Lady Di a încercat să discute cu Charles și cu Regina Elisabeta a II-a despre presupusa aventură cu fosta iubită și veșnica rivală Camilla, dar s-ar fi lovit de ”un zid al tăcerii”.

Aceasta nu a fost singura declarație privind ermetismul și lipsa de empatie a familiei regale, întrucât Diana a considerat dintotdeauna că atât Palatul Buckingham cât și personalul regal erau reci și neprimitoare.

Diana a mărturisit că a început să se simtă singură încă din luna de miere, petrecută parțial în Broadlands și parțial pe iahtul regal. ”Ziua în care am ajuns în Australia a fost prima zi în care nu m-am mai simțit Prințesă de Wales”, a declarat ulterior Lady Di. ”Prima săptămână a fost traumatizantă pentru mine deoarece atunci am învățat ce înseamnă cu adevărat să faci parte dintr-o familie regală. Nimeni nu m-a ajutat cu adevărat, nimeni nu m-a încurajat”, avea să-și amintească Prințesa Inimilor ani mai târziu. Aceasta a simțit și că întreaga atenție a presei era îndreptată către ea și că Prințul Charles pierdea o parte din scenă în fiecare zi, lucru pe care Diana nu și l-a dorit, dar care l-a făcut pe soțul ei să lase loc unei invidii mascate în simpatie.

« Pagina anterioară Continuarea articolului »

Publicat: 08 Aug. 2017, 18:43 Vedete
Pe aceeași temă