Viata baietelului asta de 11 ani e un calvar! Isi provoaca singur rani foarte grave! Parintii au fost nevoiti sa-l imobilizeze! Cum se numeste afectiunea de care sufera VIDEO

Publicat: 27 Mar. 2018, 10:38 Parenting

Copilul sufera de o afectiune extrem de rara care il face sa se raneasca pe sine si pe cei din jur.

Davey Wicklund, de doar 11 ani din Renton, Washington, sufera de o boala extrem de rara care ii afecteaza muschii si care se numeste Sindromul Lesch Nyhan.

Fiecare zi e o adevarata batalie pentru baietelul care se loveste constant si care isi poate provoca moartea daca nu este protejat prin fel si fel de hamuri si bandaje de el insusi. Viata baietelului asta de 11 ani e un calvar! Isi provoaca singur rani grave!

Davey nu poate sta in picioare, nu poate merge, nu-si poate sustine capul ridicat pentru mult timp. Cu toate ca are putere in muschi, baietelul nu are capacitatea de a si-i controla.

 

Viata baietelului asta de 11 ani e un calvar! Isi provoaca singur rani grave!

„Ranile pe care si le provoaca incep din gura. Isi musca buzele, obrazul, orice parte a corpului la care ajunge. Avem 5 copii dintre care cel mai mic e Davey si sufera de Sindromul Lesch Nyhan, cea mai grava forma, cea in care se automutileaza si ii poate rani si pe ceilalti.

E o boala foarte rara. Isi musca degetele de la mana, de la picioare si daca cineva este aproape se apleaca si musca acea persoana. Pentru a-l proteja trebuie sa-i punem aparatori la mani care il impiedica sa-si duca mainile la gura, benzi elastice pe picioare care sa nu-i permita sa loveasca foarte departe.

copilul care se automutileaza

 

Daca te uiti la scaunul lui cu rotile vezi ca are bandaje si fase elastice peste tot. Daca vede vreo suprafata dura si poate ajunge la ea se va lovi cu capul cat de tare va putea”, a declarat mama baietelului.

Micutul nu doarme liber nici noaptea intrucat se poate rani in somn. Are un fel de protectie care il impiedica sa se raneasca. De asemenea patul in care doarme e inconjurat de alte saltele pentru a impiedica contactul lui Davey cu peretii.

Publicat: 27 Mar. 2018, 10:38 Parenting
Pe aceeași temă