Vești proaste pentru cei care vor să-și achiziționeze o casă! Prețurile locuințelor au explodat!

Publicat: 21 Dec. 2019, 12:16 News

Nu sunt vești tocmai bune pentru persoanele care doresc să își achiziționeze o nouă locuință, deoarece prețurile au crescut drastic!

Piața imobiliară depinde foarte mult de fluctuațiile BNR, iar creșterea euro nu este deloc bună dacă dorești să îți cumperi o casă proprie.

Dacă te-ai săturat să stai în chirie și vrei să îți iei o casă, trebuie să știi că un studiu realizat de un site de imobiliare din România arată că există o creștere de 7%. Astfel, casele sunt mai scumpe cu 7% în comparație cu prețurile din 2018.

Diferenţa de preţ la 12 luni se situa la 5,3%. Evident, evoluția este diferită în funcție de zona unde se află locuința și față de segmentul analizat.

Conform Antena 3, ”în Capitală, ritmul de creştere a preţurilor s-a dublat comparativ cu 2018 pe piaţa veche, însă s-a menţinut relativ constant pe cea nouă; în restul ţării, avansul este de peste două ori mai mare pe segmentul vechi şi, respectiv, de aproape cinci ori mai mare pe segmentul nou”.

Locuințele vechi din Capitală sunt cu 9% mai scumpe față de restul țării – de 6%. Locuințele noi sunt cu 8% mai scumpe în București și cu 10% în restul țării.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 21 Dec. 2019, 12:16 News
Pe aceeași temă