Veşti proaste de la meteorogi! După ploi, căldura loveşte din plin. Va fi alertă de caniculă!

Publicat: 30 iun. 2020, 08:29 Autor: Elena Arhiva
Veşti proaste de la meteorogi! După ploi, căldura loveşte din plin. Va fi alertă de caniculă!

Administrația Națională de Meteorologie se pregătește să emită o alertă de caniculă având în vedere indicele de discomfort și umiditate având în vedere și temperaturile ridicate de peste 37-38 de grade.

”La București au fost 35 de grade Celsius. Vorbim de un indice de discomfort termic accentuat care în bună parte din vestul, sudul, și sud-estul țării a depășit pragul critic de 80 de unități, iar la nivelul temperaturii resimțite, inclusiv la București am resimțit mai mult de 38-39 de grade Celsius, luând în considerare atât valorile de temperaturi maxime, unde am spus că au atins pragul unei zile de caniculă, cât și gradul de umezeală sporit în atmosferă.

Vorbim de un val de căldură care se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni și de la o zi la alta vom depăși 35 și izolat 37 de grade Celsius.

Se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni, iar miercuri dimineață analizăm posibilitatea ca luând în considerare cele trei zile minimum consecutive în care să avem temperaturi maxime de peste 35-37 grade Celsius asociate și cu nopți tropicale cu minime care depășesc 20 de grade celsius și acest discomfort termic, emitem prima alertă de caniculă din această vară.”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

Vreme caniculară marți în sud și sud-estul României

Marți meteorologii anunță o scădere ușoară a valorilor termice în jumătatea de nord-vest a ţării. În schimb în sud şi sud-est vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat.

În nord şi nord-est şi local în centru şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cerul va fi variabil în celelalte regiuni, cu probabilitate redusă de astfel de fenomene.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.

 

 

 

Publicat: 30 iun. 2020, 08:29 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă