Vești excelente pentru acești pensionari! Vor avea parte de două majorări în 2024

Publicat: 01 nov. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor News
Vești excelente pentru acești pensionari! Vor avea parte de două majorări în 2024

Vești excelente pentru pensionarii români! Aceștia vor primi, în luna ianuarie 2024, o majorare a venitului, dar există și seniori mai norocoși ale căror pensii vor crește de două ori.

Prima creștere va fi în raport cu rata inflației și va ajunge la toți pensionarii, indiferent de venitul pe care îl au: „Haideți să avem un feedback întâi de la Comisie. Ce este cu certitudine, este faptul, știți bine, avem legea cu inflația. Anul trecut s-a făcut o excepție, pentru că era inflația… dacă s-ar fi pus inflația cu un an, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult și am avut cea mai mare inflație, 14,5 media. Și a fost acea discuție. Anul acesta avem o inflație medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primește la fel„, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să sublinieze că, în primă fază, toată lumea va primi același procent. Unii pensionari din România însă sunt mai norocoși. Este vorba despre rezolvarea acelor discrepanțe din interiorul aceleiași familii ocupaționale, cei care au ieșit la pensie în ani diferiți, cu pensii diferite. După analizarea dosarelor, cei cu pensia mai mică vor fi aduși la nivelul celei mai mari pensii din categoria de pensii ocupaționale.

Data exactă la care intră pensiile în noiembrie 2023. Când vor fi virați banii

Sunt români care au optat ca pensia să le fie adusă de către poștaș, în timp ce alții au ales ca plata pensiei să fie făcută pe card. În funcţie de opţiune, banii ajung diferit la destinaţie. Astfel, pensionarii vor primi banii în luna noiembrie în funcție de modul în care au ales să le fie livrați.

Așadar, cei care au ales ca modalitate de plată prin cont curent sau cont de card, ar trebui să primească banii pe data de 12 noiembrie 2023. Cu toate acestea, ținând cont de faptul că această dată cade duminica, cel mai probabil banii vor intra luni, 13 noiembrie 2023.

În cazul în care pensionarii au ales plata pensiei prin poștă, aceștia vor fi nevoiți să aștepte poștașul la domiciliu în intervalul 1-15 noiembrie 2023.

 

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 01 nov. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă