Vestea la care nimeni nu se aștepta! Ce se întâmplă cu serul AstraZeneca
O veste la care nu multe persoane s-ar fi așteptat: vaccinul AstraZeneca a fost redenumit, iar aprobarea noului nume a avut loc în data de 25 Martie, de către Agenția Europeană a Medicamentului.
Conform Click.ro, vaccinul AstraZeneca se numește acum Vaxzevria. Numele a fost aprobat în urmă cu câteva zile de către Agenția Europeană a Medicamentului. Conținutul vaccinului nu va fi schimbat, însă ambalajul va fi altul. Serul este aprobat în continuare și dat spre folosință în Uniunea Europeană.
Studiu: Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 100% împotriva bolii severe şi a spitalizării
Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva celei severe şi a spitalizării, potrivit unui studiu efectuat în SUA.
Cercetarea publicată luni s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3. Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace. Cercetarea s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.
Ce conține, de fapt, vaccinul de la AstraZeneca
La o analiză mai atentă în privința compoziției calitative și cantitative, vaccinul de la AstraZeneca conține următoarele elemente, la o doză de 0,5 ml: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2, care este produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Vaccinul conține organisme modificate genetic (OMG), iar fiecare doză de 0,5 ml conține aproximativ 2 mg de etanol.
Lista excipienților: L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile, potrivit ANM.RO.
Sursă foto: pixabay