Veste bombă! Alocațiile copiilor s-ar putea dubla

Publicat: 12 Dec. 2019, 15:30 News
Veste bombă! Alocațiile copiilor s-ar putea dubla

Alocațiile copiilor s-ar putea dubla, din nou, începând cu anul 2020. PSD îşi doreşte dublarea alocaţiilor pentru copii. Informaţia a fost confirmată chiar de către Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, care spune că formaţiunea sa va depune în Parlament un proiect legislativ pentru modificarea Legii bugetului în acest sens.

Liderul PSD a subliniat că şi liberalii şi-au dorit asta, la dezbaterile pe buget de anul trecut, aşadar speră să sprijine şi acum acest demers.

”Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în Parlament.

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

  1. a) 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  2. b) 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora;
  3. c) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap
Publicat: 12 Dec. 2019, 15:30 News
Pe aceeași temă