Vedetele sunt alături de Britney Spears după mărturia ei în procesul prin care vrea să aibă controlul averii

Publicat: 25 Jun. 2021, 09:12 Vedete
Vedetele sunt alături de Britney Spears după mărturia ei în procesul prin care vrea să aibă controlul averii

Britney Spears a cerut miercuri justiției să o scoată de sub tutela judiciară sub care a trăit în ultimii 13 ani, considerând-o „abuzivă”.

Mărturia ei a fost extrem de emoțională și a stârnit un imens interes mediatic, a provocat imediat reacții de solidaritate pe rețele sociale, inclusiv din partea unor colegi artiști. 

Într-o declarație în care a dat detalii răscolitoare, Britney Spears și-a cerut „viața înapoi”. Artista a vorbit public pentru prima dată despre situația în care se află.

Tatăl artistei a primit tutela în 2008, după ce aceasta a fost internată în spital cu probleme psihiatrice. Decizia i-a dat lui Jamie Spears control asupra averii, carierei, îngrijirilor medicale și a altor aspecte ale vieții personale ale fiicei lui.

Cântăreața, astăzi în vârstă de 39 de ani, a spus că tatăl ei îi controlează viața în totalitate. „Sunt traumatizată. Nu pot să dorm, sunt deprimată și furioasă și plâng în fiecare zi”, i-a spus Britney judecătoarei în declarația de 20 de minute acordată prin telefon.

Obligată să aibă sterilet în permanență

Britney Spears a povestit că în tot acest timp i s-a interzis să-și vadă prietenii, a fost forțată să susțină concerte, să ia medicamente și nu a avut dreptul să decidă nici dacă să mai aibă încă un copil.

Astfel, artista a povestit că familia ei a obligat-o să susţină un concert în Las Vegas deşi avea febră foarte mare, a plasat-o sub tratament cu litiu, care a făcut-o să se simtă „ca în stare de ebrietate”, şi a insistat ca ea să folosească dispozitive intrauterine pentru prevenirea sarcinilor.

Tutela judiciară – cunoscută şi sub numele de tutelă legală – are menirea de a le proteja pe persoanele care nu pot să aibă grijă singure de ele însele, precum vârstnicii, infirmii şi oamenii cu tulburări mintale. Audierea de miercuri de la tribunalul Stanley Mosk din centrul oraşului Los Angeles, în fața căreia s-au adunat și au manifestat fanii artistei, are ca scop o eventuală decizie de ridicare a tutelei.

„Nu ştiam că pot să depun o petiţie pentru ca tutela judiciară să se încheie. Sincer, nu am ştiut asta. Am făcut mai mult decât trebuia. Nu le datorez nimic acestor oameni. Am oferit un acoperiş, haine şi hrană unor oameni în tot acest timp. Este demoralizant procesul prin care am trecut”, a mărturisit Britney Spears.

Solidaritate cu Britney Spears

Mai mulţi artişti au publicat mesaje pe Twitter în semn de solidaritate cu Britney Spears. Printre aceștia s-au aflat Cher, Mariah Carey, Halsey, Tinashe, Liz Phair şi Brandy, relatează Agerpres.

Cher a dezvăluit că îi va contacta telefonic pe reprezentaţii administraţiei americane pentru a le vorbi despre procesul cântăreţei Britney Spears: „Voi încerca să le telefonez. S-ar putea să nu ajung până la ei, dar voi încerca”.

Liz Phair a deplâns situaţia în care se află Britney Spears: „Cel mai vechi truc din manualul patriarhatului: Să declari o femeie nebună şi să obţii controlul asupra activelor şi proprietăţilor ei”.

Halsey a spus că speră „din toată inima ca Britney să fie eliberată din acest sistem abuziv” şi a criticat „pe oricine care crede că are autoritatea, ca instituţie sau ca individ, să controleze sănătatea reproductivă a unei persoane”.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 25 Jun. 2021, 09:12 Vedete
Pe aceeași temă