Vedete care și-au cumpărat mașini electrice: Andreea Berecleanu și George Buhnici

Publicat: 09 aug. 2021, 11:57 Autor: Maria Apostol Vedete

Cine sunt vedetele care și-au cumpărat mașini electrice în România? Andreea Berecleanu și George Buhnici au vorbit despre experienţa la volanul unui astfel de automobil. 

George Buhnici a devenit primul român proprietar de Tesla Model 3, un automobil al viitorului creat de legendarul Elon Musk. Mare pasionat de mașini și device-uri, precum și un militant pentru protecția mediului,

E cea mai tare jucărie pe care mi-am luat-o!”, a exclamat Buhnici când a urcat pentru prima oară la volanul mașinii electrice.

Vedete care și-au cumpărat mașini electrice

Buhnici și-a cumpărat mașina din Germania, de la un dealer local. A avut noroc, pentru că importurile de mașini Tesla din Statele Unite reprezintă încă o raritate pentru Europa, iar Model 3 a ajuns momentan doar în Germania și Olanda.

Andreea Berecleanu conduce, în schimb, un Renault Twizy, o mașinuță electrică extrem de mică care a costat circa 7.000 de euro.

„Este electrică, are autonomie 80 km, o încarc la priză în garaj, mă simt foarte bine, are două locuri. Copiii o adoră, și ai mei, și cei de pe stradă, de la persoanele în vârstă până la copiii mici, toți se opresc și se bucură de ea, pur și simplu, stârnește foarte multă simpatie, are un design futurist, e ca și când aș veni de pe altă planetă, dar cel mai important este că prinde și 70 km la oră, suficient pentru București”, a declarat Andreea pentru Libertatea.

andreea-berecleanu-masina-electrica
Andreea Berecleanu conduce o mașină electrică de 7.000 de euro

Cât costă o mașină electrică

Cu un bord fără butoane, doar cu o tabletă de 15 inch pe miloc, bolidul lui Buhnici are o autonomie de peste 500 km, atinge viteze de până la 250 km/h și are un centru de comandă conectat la telefonul mobil.

Buhnici nu a dezvăluit cât l-a costat mașina, însă un astfel de model se vinde în Europa cu prețuri cuprinse între 57.000 euro și 70.000 euro.

Topul celor mai populare mașini electrice

BMW i3. Apărut în 2013 cu o caroserie din fibră de carbon și un design original, BMW i3 este o mașină populară atât pe piața de autovehicule noi cât și second-hand. În 2016 era a treia cea mai bine vândută mașină electrică după Nissan Leaf și Tesla Model S.

Tesla Model S. Poate cel mai popular nume din industria mașinilor electrice, Model S a fost creată luând inspirație de la Mercedes CLS (2008-2014). Acestea două au în comun diverse componente (schimbătorul de viteze montat lângă volan, maneta de semnalizare, comenzile pentru cruise control, butoanele pentru geamuri electrice, etc.).

Tesla Model 3. Alternativa „ieftină” la Model S, Tesla Model 3, apare în anul 2017 și până în 2020 devine cea mai bine vândută mașină electrică din toate timpurile, cu peste 500.000 de exemplare vândute. Cifrele de putere sunt mai mult decât bune, pornind de la 283CP – 450 NM cuplu și până la 450 CP și 639 NM în echiparea „AWD Performance”.
Autonomia declarată este situată între 350 – 570 km, iar prețul este cu 40-50% mai mic față de Tesla Model S.

 

 

Publicat: 09 aug. 2021, 11:57 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă