Vara începe cu furtuni și ploi! O nouă avertizare de vreme rea, emisă de meteorologi!

Publicat: 02 Jun. 2021, 13:27 Arhiva
Vara începe cu furtuni și ploi! O nouă avertizare de vreme rea, emisă de meteorologi!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare meteo de ploi și intensificări ale vântului, pentru mai multe zone din țară. Astfel că, începutul verii vine cu ploi, furtuni și temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 12:00
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

          În intervalul menționat, în regiunile estice, sud-estice, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să plouă în general moderat cantitativ și se vor acumula 10…20 l/mp și izolat 25 l/mp.

         Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei în general cu viteze de 45…55 km/h și pe alocuri 60…70 km/h.

Prognoză specială pentru Capitală

Vremea va fi răcoroasă, iar cerul va avea înnorări. Pe parcursul zilei de miercuri (2 iunie) şi posibil joi dimineaţa, trecător va ploua slab. Vântul va fi moderat în prima parte a intervalului (temporar cu viteze de până la 25…35 km/h), apoi va sufla slab. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă de joi dimineaţă va fi de 8…11 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Citește și: Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Publicat: 02 Jun. 2021, 13:27 Arhiva
Pe aceeași temă