Valentina Pelinel, declarații surprinzătoare despre viața ei de familie! „Odată cu vârsta devii mai iertător…”

Publicat: 22 apr. 2022, 20:06 Autor: Dora Bazavan Vedete

Valentina Pelinel se simte cel mai bine în familia ei frumoasă și numeroasă. Acolo își găsește echilibrul și energia. Despre sacrificii, revelații, Paște și iubire, soția lui Cristi Borcea, ne-a povestit într-un interviu exclusiv! Un lucru e sigur, Valentina Pelinel este mai mult decât fericită!

Reporter: Care a fost cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut în perioada în care practicai modelling-ul?

Cred că orice alegere importantă în viață are plusuri și minusuri. În mod special în carieră, dacă dorești să ai succes, trebuie să te concentrezi pe ce câștigi, nu pe ce pierzi. La 16 ani, când mi-am început cariera în modeling, fetele de vârsta mea nu aveau responsabilități majore, ci doar o viață liniștită alături de familie și prieteni. Eu am ales să plec din țară, să mă concentrez pe profesie, pe ce simțeam că este drumul meu, știind că orice provocare e un pas înainte.

Desigur că nu mi-a fost ușor să fiu singură în țări străine, dar m-am focusat pe aspectele pozitive: independența financiară, libertate, reziliența, dezvoltarea capacității de a face față oricărei greutăți pe cont propriu, ceea ce mi-a dat curaj și convingerea că pot înfrunta orice situație. M-am maturizat mai repede, dar acest lucru a contribuit la succesul meu.

Ai fost nevoită să ții diete drastice în perioada aia? Este adevărată ”legenda” aceea că unele modele mâncau vată și beau cola ca să anihileze foamea?

Nu am auzit până acum de acest mit urban și nici nu mi-aș fi dorit așa ceva. În ceea ce mă privește, am avut norocul unei genetici excelente care m-a ținut departe de cure de slăbire până în jurul vârstei de 30 de ani. Metabolismul rapid, constituția atletică și genele m-au ajutat constant în marea parte a carierei.

Valentina Pelinel: ”Am mult mai multă răbdare față de copii și familie”

Ulterior, deși am încercat și eu, ca toată lumea, diete de pe net, am ales să merg la nutriționist și de atunci am grijă să practic regulat sport și un regim de viață echilibrat. În prezent, urmez aceleași principii de viață în primul rând pentru sănătate și apoi pentru a arăta bine.

Care a fost ultima revelație care ai avut-o și cum anume te-a schimbat? De exemplu, ce ai schimbat în ultimii ani la tine?

Nu pot spune că am  avut revelații, dar am avut dintotdeauna vise și mi-am imaginat cum mi-aș dori să se întâmple lucrurile în viața mea. Sunt o visătoare realistă, dacă se poate spune așa. Ce am constatat însă este că, odată cu vârsta, devii mai iertător, mai matur, mai tolerant. Inevitabil creșterea copiilor m-a făcut mai atentă la ce contează cu adevărat. Am mult mai multă răbdare față de copii și familie, față de cei apropiați. Te focusezi mai bine, îți canalizezi energia spre lucrurile importante, chiar dacă față de exterior poate nu mai găsești aceeași înțelegere.

Peste ce anume nu ai putea să treci vreodată într-o relație și poate în urmă cu mai mulți ani ai fi trecut cu vederea?

Consider că într-o relație respectul este important. Pe de altă parte, este mai ușor să enunți teorii despre ce este acceptabil și ce nu. În teorie, așa ne dorim toți să stea lucrurile, dar în realitate nu se știe niciodată ce resurse poți descoperi la tine și unde te duce viața. Pus în fața faptului împlinit, iei o decizie care poate uneori să contrazică alte contexte. Adaptabilitatea este esențială în viață și în relații, la fel ca respectarea valorilor personale.

”Mă înconjor numai de oameni care îmi plac”

V-ați gândit vreodată, tu și Cristi, să vă mutați din România?

Sincer nu ne-am gândit niciodată să ne mutăm din România. M-am maturizat departe de țară și mi-am găsit liniștea aici alături de familie. Am tot ce îmi trebuie și am nevoie. Dar nu spun niciodată niciodată, așa că, indiferent ce aduce viața, dacă sunt alături de familie, decidem împreună ce este cel mai bine pentru noi.

Există vreo persoană publică, care îți este antipatică, și de care te-ai ferit vreodată pe la evenimente? Fără să dai nume!

Mă înconjor numai de oameni care îmi plac, așa încât nu există persoane care să îmi schimbe starea. Am grijă să ofer atenția și timpul meu doar oamenilor cu care am în comun valori și interese, așa încât nu îmi poate fi nimeni antipatic dacă face parte din  lumea mea. Iar la evenimente îmi petrec timpul tot cu oamenii cu care rezonez.

Te-a făcut soțul tău vreodată să plângi… cu un gest romantic?

Sunt genul care râde, nu plânge de fericire. Plâng doar în situații triste și în general nu exteriorizez emoțiile negative. Prefer să fiu optimistă și să râd de fericire.

Valentina Pelinel sărbătorește Paștele cu familia și prietenii

Ce te face cea mai fericită acum?

Faptul că am o familie frumoasă, că suntem sănătoși și uniți. Că am prieteni adevărați, alături de care îmi petrec timpul liber, că pot să fac ceea ce-mi doresc și că nu am regrete legate de cum am ales să-mi trăiesc viața până acum. Cred că e important să fii împăcat cu ce este, cu ce ai făcut și să lași lucrurile să se întâmple așa cum este ordinea lor firescă. Există o forță mai puternică decât noi în univers care are grijă ca nimic să nu fie întâmplător.

Se apropie sărbătorile Pascale, unde le veți petrece? La ce poftești cel mai des în perioada sărbătorilor și ce nu vă lipsește niciodată de pe masă?

În familie, ca de fiecare dată, alături de ai noștri și de prieteni. Cu siguranță poftesc la cozonac, dar nici salata de boeuf nu lipsește de la nicio sărbătoare. Momentul preferat este însă vopsitul și ciocnitul ouălelor, pe care l-am transmis și copiilor și alături de ei ne distrăm de minune în bucătărie. Anul acesta fiecare și-a ales abțibilduri cu personajele preferate din desene animate. La fel ca toți, vom merge și noi la biserică să luăm lumină, iar duminica o petrecem liniștiți acasă sau la plimbare dacă vremea e frumoasă.

Obișnuiești să gătești de Paște? Te ajută și soțul tău la vreun preparat anume?

Avem norocul ca părinții noștri să gătească excelent. Așa că ei se ocupă de pregătirea bunătăților de Paște. Mai ajutăm și noi prin bucătărie, dar recunosc că cel mai frumos moment este cel din prima zi de Paște când toată casa este aranjată și plină de flori și zâmbete. Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate cu liniște și iubire.

 

 

Publicat: 22 apr. 2022, 20:06 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă