Val de cutremure în România. Încă un seism a avut loc în zona Vrancea!

Publicat: 05 Jan. 2021, 09:42 Arhiva
Val de cutremure în România. Încă un seism a avut loc în zona Vrancea!

În ziua de 05 Ianuarie 2021, la ora 03:25:35 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 61km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63km S de Bacau, 105km E de Brasov, 110km NV de Galati, 118km NV de Braila, 133km NE de Ploiesti, 142km SV de Iasi, 183km N de Bucuresti, 189km SV de Chisinau, 201km NE de Pitesti, 211km E de Sibiu.

Cutremur, chiar în noaptea dintre ani!

Un cutremur a avut loc chiar în noaptea dintre ani, la noi în ţară a anunţat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul, cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs, de Revelion, în judeţul Buzău. Potrivit Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost înregistrat la ora 22:43:56, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Seismul s-a produs la adâncimea de 125 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Brașov, Ploiești, București şi Bacău.

„Anul trecut a fost un an destul de moderat, putem spune chiar slab ca activitate seismică în România. Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a declarat seismologul Mircea Radulian.

”Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment!”

Cutremurul cel mare de care se tem românii de ani de zile nu este o chestiune de „dacă”, ci e o chestiune de „când”, spune cercetătorul Mircea Radulian, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului. „Eu sper să fie nu prea devreme, întrucât activitatea (seismică – n.r.) deocamdată nu dă semne că ar fi aproape producerea unui cutremur mare , însă trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment”, a declarat Mircea Radulian.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 05 Jan. 2021, 09:42 Arhiva
Pe aceeași temă