Val de cutremure în România! Ce spun seismologii

Publicat: 26 Jun. 2020, 08:47 Arhiva
Val de cutremure în România! Ce spun seismologii

România s-a cutremur de cinci ori în ultimele ore! Un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România.

Cinci seisme de intensitate redusă s-au produs de joi, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două cutremure s-au produs vineri dimineaţă în România, unul dintre ele în Mehedinţi, după ce joi seara trei seisme s-au înregistrat în aceeaşi zonă.

Cele două seisme care au avut loc în această dimineaţă s-au produs în zone diferite.

Primul dintre ele, cu magnitudinea de 2,6 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, iar cel de-al doilea, de 3 grade, a fost înregistrat la ora 5.17, în Banat, Mehedinţi.

Când s-a produs cel mai puternic cutremur din luna iunie

Cel mai puternic cutremur de luna aceasta a avut loc pe 2 iunie, la ora 14.12, tot în zona seismică Vrancea. Atunci, aparatele seismologilor au înregistrat o magnitudine de 4.5 pe scara Richter și o adâncime de 101 kilometri.

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs pe data de 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter.

Gheorghe Mărmureanu, anunț înspăimântător pentru România!

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a făcut un anunț care ar putea speria populația. Este vorba despre un cutremur destul de mare care va zgudui, cu siguranță, pământul românesc. Gheorghe Mărmureanu susține că România va fi lovită de un seism mai mare decât cel din 1977.

 

Publicat: 26 Jun. 2020, 08:47 Arhiva
Pe aceeași temă