Val de aer polar în România! Urmează temperaturi extreme!

Publicat: 08 Feb. 2020, 10:25 News
Val de aer polar în România! Urmează temperaturi extreme!

ANM a emis o alertă meteo de ger, până duminică la ora 10.00 în cea mai mare parte a țării.  

Temperaturile vor coborî frecvent sub minus 10 grade şi pot ajunge la minus 22 de grade Celsius, în zonele depresionare. Potrivit informării meteo emise de ANM, pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor de 8 şi 9 februarie vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării.

”Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade şi local, mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării sub -15 grade (până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare)”, au avertizat meteorologii.

Bucureşti în ger cumplit!

În Capitală, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, iar temperatura minimă va fi de -12…-8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -17…-15 grade. ”În după-amiaza zilei de sâmbătă (8 februarie), maxima termică se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze de 25…30 km/h)”, anunţă prognoza specială emisă de ANM pentru Bucureşti.

Ce să NU faci niciodată când este ger

Cea mai mare greșeală pe care o fac multe persoane pe ger este să consume alcool! Acesta dilată vasele de sânge și împinge căldura spre piele. Atunci când ești supus unor temperaturi extreme, corpul tău dă alarma și încearcă să se apere de agresiune. Astfel, în interior se dă o luptă pentru protejarea organelor vitale. Corpul reușește să mențină constant temperatura de 37 de grade Celsius, însă, în caz de ger, primul care reacționează este creierul.

Contractarea vaselor de sânge pare să fie cea mai de folos unealtă a corpului împotriva frigului, însă are un puternic efectiv negativ deoarece sângele începe să circule în corp cu presiune mult mai mare, dar bătăile inimii încetinesc.

Publicat: 08 Feb. 2020, 10:25 News
Pe aceeași temă