Studiile arata ca usturoiul, consumat pe stomacul gol, este un puternic anbibiotic natural. De ce este mai eficient sa-l mananci inainte de micul dejun? Pentru ca bacteriile sunt supraexpuse dimineata, astfel incat acestea nu se pot apara impotriva puterii sale extraordinare.
“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.
Alicina din usturoi stimulează pereţii stomacului şi ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. La fumători, usturoiul uşurează expectoraţia, fluidizînd secreţiile datorate excesului de tutun şi s-ar părea că reduce efectele negative ale nicotinei. Mancat pe pîine, ajută la scăderea zahărului în organism.
Daca ai probleme cu bronhiile, poti prepara o infuzie speciala. Ai nevoie de 200g de usturoi, 700g de zahar rafinat si 1000g de apa. Fierbe apa cu usturoiul si adauga apoi zaharul. Bea trei linguri din infuzie.
Sursa: doctorulzilei.ro.