Urgia continuă în România! Încă un cod galben de ploi și furtuni, emis de meteorologi!

Publicat: 21 iun. 2021, 09:38 Autor: Elena Arhiva
Urgia continuă în România! Încă un cod galben de ploi și furtuni, emis de meteorologi!

Urgia continuă în România, după ce ploile căzute în ultima săptămână au făcut ravagii în aproape toată țara! Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi și futuni, valabil până luni seară, la ora 22.00.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„Este posibil să menținem, pentru zona Carpaților Meridionali și Orientali un cod portocaliu, pentru că în zonele montane sunt așteptate cantități de apă mai însemnate, care să depășească, la nivel local, 20-30 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 40-50 de litri pe metru pătrat, iar în partea de est și sud-est un cod galben”, a declarat duminică seara, la Digi24, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 21 iun. 2021, 09:38 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă