Unghii sănătoase care nu se rup. Trucurile pe care orice femeie trebuie să le cunoască!

Publicat: 09 iul. 2024, 10:30 Autor: Denisa Iordache Life
Unghii sănătoase care nu se rup. Trucurile pe care orice femeie trebuie să le cunoască!

Fiecare femeie își dorește să aibă unghii frumoase, lungi și rezistente. Cu puțină atenție și utilizând instrumentele potrivite, vei reuși să-ți îndeplinești acest vis. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai unghiile pe care le dorești!

Mai jos vei găsi o listă cu 7 sfaturi pentru îngrijirea unghiilor, menite să le facă să fie sănătoase, puternice și rezistente.

Cum să îți îngrijești unghiile

Nu este necesar să recurgi la tratamente complicate sau costisitoare pentru a avea unghii lungi și puternice. Prin aplicarea acestor metode naturale și prin acordarea unei îngrijiri zilnice adecvate, vei putea să-ți transformi unghiile în adevărate bijuterii naturale. Explorează aceste sfaturi și bucură-te de unghii sănătoase și atrăgătoare.

1. Lămâie

Vitamina C, abundentă în lămâi, este un nutrient care promovează creșterea și fortificarea unghiilor. Pentru a beneficia de aceste efecte, masează unghiile de la mâini și picioare cu o felie groasă de lămâie cel puțin o dată pe zi.

După aproximativ cinci minute, clătește unghiile cu apă caldă. Această metodă va accelera creșterea unghiilor și le va menține curate și protejate împotriva bacteriilor.

2. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat în vitamina E și antioxidanți, esențiali pentru sănătatea și creșterea unghiilor. Masarea unghiilor cu ulei de cocos cald în fiecare seară înainte de culcare poate aduce rezultate vizibile rapid. Acest tratament hrănește și protejează unghiile, conferindu-le o rezistență și strălucire îmbunătățită.

3. Suc de portocale

Portocalele stimulează producția de colagen, esențială pentru creșterea și sănătatea unghiilor. Înmoaie-ți unghiile în suc proaspăt de portocale timp de aproximativ 10 minute, apoi clătește-le cu apă caldă și hidratează-le.

Antioxidanții din portocale ajută la prevenirea infecțiilor și contribuie la întărirea unghiilor. Pentru rezultate optime, repetă acest tratament zilnic.

4. Uleiul de măsline

Pentru a trata unghiile deteriorate și fragile, uleiul de măsline este soluția perfectă. Datorită capacității sale de a trece prin stratul intern al unghiilor, uleiul de măsline ajută la calmarea și reducerea uscăciunii.

Încălzește ușor puțin ulei de măsline virgin și masează delicat unghiile și cuticulele timp de cinci minute. Apoi, acoperă-ți mâinile cu mănuși și lasă uleiul să acționeze peste noapte.

5. Biotina

Biotina, denumită și vitamina B7, promovează creșterea unghiilor și a părului. Adaugă în alimentația ta alimente bogate în biotină, precum bananele și avocado. De asemenea, poți considera suplimentele de biotină, dar este recomandat să consulți un medic înainte de a începe orice tratament pentru a te asigura că este potrivit pentru tine.

6. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, sunt o sursă importantă de acid folic (vitamina B9), care este esențial pentru creșterea și fortificarea unghiilor. Consumul zilnic al acestor verdețuri va aduce beneficii semnificative pentru sănătatea și rezistența unghiilor tale.

7. Coaja de ou

Calciul din cojile de ouă contribuie la fortificarea unghiilor. Zdrobește cojile de ouă până obții o pastă și aplică-o pe unghii. Lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește. Acest tratament simplu și eficient va sprijini creșterea și întărirea unghiilor tale.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 09 iul. 2024, 10:30 Autor: Denisa Iordache Life
Pe aceeași temă
×