Una dintre stațiile care vor face parte din viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni ar putea să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, susține Marcel Ciolacu

Publicat: 29 sept. 2022, 13:18 Autor: Camelia Arhiva
Una dintre stațiile care vor face parte din viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni ar putea să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, susține Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat pe Facebook că își dorește ca ”una dintre stațiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe”.

Declarația a fost făcută în cadrul vizitei în Japonia pe care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă o fac împreună, cu ocazia funerariilor de stat ale fostului premier nipon.

În urma întâlnirii pe care a avut-o cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, președintele PSD a declarat faptul că ” România și Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât și economic”.

Una dintre stațiile care vor face parte din viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni ar putea să poarte numele fostului premier Shinzo Abe

Marcel Ciolacu a menționat în postarea sa și cele 4 direcții principale ale Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia:

”Cel mai important obiectiv este să reușim să accelerăm formalizarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, un parteneriat solid care să fie fundamentat pe patru direcții principale: politic, de securitate, economic și cultural-științific.

Sunt convins că acest Parteneriat va consolida direcția României de a fi un partener puternic și credibil al Japoniei, atât în avansarea relațiilor bilaterale, cât și în ceea ce privește legăturile sale cu NATO și Uniunea Europeană”, a transmis președintele Camerei Deputaților pe Facebook, conform Gandul.ro.

Posibilitatea ca una dintre stațiile de metrou care vor compune viitoarea Magistrală către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe reprezintă din punctul lui Marcel Ciolacu un ”semn de respect și mulțumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relațiilor dintre România și Japonia.

Marcel Ciolacu a declarat pe Facebook: Am salutat mesajul de unitate al prim-ministrului Kishida

În plus, am salutat mesajul de unitate al prim-ministrului Kishida în ceea ce privește necesitatea ca statele democratice care împărtășesc valori și viziuni comune să acționeze pe o singură voce pe plan internațional pentru a da o replică puternică și fermă tuturor celor care îndrăznesc să nesocotească pacea, democrația și libertatea”, a completat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu urmează să aibă în cadrul acestei delegații mai multe întâlniri cu reprezentanții Ligii Parlamentare de prietenie Japonia-România. Marți este programată ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe.

Publicat: 29 sept. 2022, 13:18 Autor: Camelia Arhiva
Pe aceeași temă