Un student din Constanța și-a incendiat profesorul din cauza unei restanţe! Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru tentativă de omor

Publicat: 28 iun. 2024, 13:57 Autor: Denisa Iordache News
Un student din Constanța și-a incendiat profesorul din cauza unei restanţe! Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru tentativă de omor

Un student de la Universitatea Ovidius din Constanţa și-a incendiat profesorul de Matematică după ce acesta nu i-a acordat nota de trecere la un examen restant.

Un student și-a incendiat profesorul din cauza unei note mici obținute la un examen. Profesorul, în vârstă de 70 de ani, a suferit arsuri la un picior, dar viața lui nu este în pericol. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut de Parchetul Tribunalului Constanța sub acuzația de tentativă de omor.

Studentul și-a incendiat profesorul din cauza unui examen picat

Studentul în vârstă de 22 de ani a încercat să promoveze o restanță la Matematică. În momentul în care a realizat că va eșua din nou, acesta și-a pierdut controlul, a luat o sticlă de spirt și un chibrit și l-a incendiat pe profesorul de 70 de ani. Din fericire, dascălul a suferit doar arsuri superficiale la un picior. După ce a comis atacul, studentul a stat în ușa universității și a refuzat să plece. O profesoară a auzit zgomotul și a sunat la 112. Tânărul a fugit, dar a fost capturat curând de poliție la locul său de muncă.

„A ieşit din sală, a ţinut uşa tocmai ca profesorul să fie cât mai rău vătămat. Din fericire, lichidul nu a ajuns în zona feţei pentru că s-ar fi produs dezastru. Domnul profesor şi-a stins, imediat după ce studentul a fugit, micul incendiu pornit la baza piciorului”, a spus prorectorul Universității Ovidius Constanța, Alexandru Bobe.

Tânărul a fost reținut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa și va fi prezentat astăzi, 28 iunie, instanței de judecată acolo unde se va propune arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

„Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 27 iunie, un student, nemulţumit de nota obţinută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Bărbatul de 21 de ani a fost condus pentru audieri şi pentru continuarea cercetărilor, iar în cursul acestei zile, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut de procurorul de caz pentru o perioadă de 24 de ore”, a declarat IPJ Constanța în ziua incidentului.

Agresivitatea în școlile din România este din ce în ce mai des întâlnită

Agresivitatea în școli a devenit un fenomen alarmant în România. Un alt exemplu care arată nivelul ridicat de agresivitate în școli este și cel petrecut în urmă cu mai puțin de un an, atunci când o elevă din Oradea și-a înjunghiat profesorul. Potrivit Ministerului Educației, aproape 10.000 de acte de violență sunt înregistrate anual în instituțiile de învățământ din România.

 

Sursă foto: social media

 

 

 

 

 

Publicat: 28 iun. 2024, 13:57 Autor: Denisa Iordache News
Pe aceeași temă
×