Un roman a reusit sa isi reduca factura la energie electrica de la 300, la 5 lei pe luna! Ce a facut

Publicat: 09 oct. 2017, 14:18 Autor: D. C. News 3
Un roman a reusit sa isi reduca factura la energie electrica de la 300, la 5 lei pe luna! Ce a facut

roman plateste putin factura la energie electrica

Un roman plateste pe energia electrica 5 lei pe luna!

Intr-o societate in care traiul devine tot mai costisitor pe zi ce trece, un roman de 42 de ani din Barlad a reusit sa-si reduca semnificativ factura la energie electrica atat pentru casa, cat si pentru atelierul IT pe care il detine. Astfel de face ca de la 300 de lei, cheltuielile au scazut la doar 5 lei pe luna. Barbatul a ajuns la aceasta performanta in doar 3 ani. Tiberius Nechita se numeste romanul care inca din 2011 s-a orientat spre solutii alternative la sursele de energie.

Asa ca din 2012 barbatul a inceput sa cumpere panouri fotovoltaice. Initial a luat 8 care ii asigurau energia electrica pentru casa. 15.000 de lei a fost investitia initiala. Vazand ca ideea lui da rezultate, barladeanul a continuat sa cumpere panourile fotovoltaice, iar acum a ajuns sa aiba 24.

Daca pana nu de mult Tiberius Nechita a investit in panouri economiile personale, recent, romanul a primit o finantare prin proiectul „Casa Verde” care a constat in 6000 de lei. Cu solutiile alternative pe care le-a gasit, Tiberius Nechita e independent in proportie de 90% cand vine vorba de energie electrica, iar facturile sale sunt extrem de mici, scrie adevarul.ro.

Un roman plateste pe energia electrica 5 lei pe luna!

Parerile specialistilor in ceea ce priveste panourile fotovoltaice sunt impartite. Pe langa avantajele evidente, sursele alternative de energie au si dezavantaje. Cheso Energy a realizat un calcul pe propriul site despre producţia de energie a panourilor fotovoltaice. Astfel, un kit fotovoltaic de 2 kW, compus din opt panouri de 250 W– care este cel mai solicitat – produce vara 1,6 kWh pe oră, astfel că într-o zi se realizează 16 kWh.

Iarna, producţia este de 1,4 kW pe oră din cauză că soarele răsare mai târziu şi apune mai târziu, plus că transmite mai puţină energie. De asemenea, se întâmplă ca foarte multe zile soarele să nu apară deloc, astfel că panourile fotovoltaice nu vor produce nimic.

Foto: adevarul.ro

Publicat: 09 oct. 2017, 14:18 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă
×