Un medic vindecat de COVID povestește oroarea prin care a trecut: ”A fost cea mai grea zi din toate cele 14 petrecute în spital”

Publicat: 26 Nov. 2020, 12:52 Arhiva

Un medic român care s-a vindecat de noul coronavirus a povestit pe rețelele de socializare oroarea prin care a trecut cât timp a fost internat în spital.

Un medic a stat internat timp de 14 zile în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. O parte din zile a fost conectat la un aparat de ventilație, iar experiența pe care a avut-o a fost una traumatizantă. Acesta a fost confirmat pozitiv în data de 3 noiembrie, cu simptome ușoare.

”Am fost evaluat şi, după efectuarea unui CT pulmonar, am aflat că, deşi simptomatologia era relativ puţin exprimată clinic, iar analizele de laborator în limite acceptabile pentru această infecţie, plămânii îmi erau afectaţi în proporţie de 40%, motiv pentru care am fost internat imediat”, a povestit el, arată Adevărul.ro.

Prin ce a trecut medicul care s-a vindecat de noul coronavirus

Cele 14 zile pe care medicul le-a petrecut în unitatea spitalicească au trecut foarte greu.

”În primele 10 zile de internare nu am reuşit să dorm practic deloc, până la un nivel de oboseală pe care nu l-am crezut vreodată posibil de atins în toată viaţa mea. Saturaţiile mici de oxigen mă făceau să fiu mereu alert, anxios, la modul cel mai fizic, mai visceral, indiferent de modurile de abordare ale situaţiei pe care mi le furniza raţiunea, mai ales prin prisma pregătirii de psihiatru. Să fiu sincer, nu m-a ajutat foarte mult. (…) În ziua a 7-a, în urma unui CT de control şi a analizelor de sânge, m-am trezit catapultat în 40 de minute pe o secţie de semi-ATI, pe ultimul loc disponibil.

Când am ajuns pe secţie, m-am trezit în faţa unui aparat de ventilaţie la care era conectată o mască de CPAP, cea mai eficientă formă de ventilaţie neinvazivă. (…) Am înţeles, de la colegii de pe secţie, că până la 30% dintre pacienţi se panichează sub această mască şi, foarte frecvent, refuză să o utilizeze. După ce mi-au ataşat-o, am înţeles imediat de ce.

E una dintre cele mai stranii şi anxiogene stări pe care o poţi încerca, să-ţi controleze respiraţia un aparat care îţi dictează cât şi când să inspiri şi să expiri. Am reuşit cu greu să mă „împac” cu masca şi am reuşit să o suport, înţelegând importanţa ei, aproape 16 ore, într-o stare dintre cele mai proaste resimţite vreodată. A fost cea mai grea zi din toate cele 14 petrecute în spital”, a mai scris bărbatul pe internet.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 26 Nov. 2020, 12:52 Arhiva
Pe aceeași temă