Chef Ștefan Popescu face parte din noua formulă „Chefi la cuțite”, după plecarea din proiect a chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.
În vârstă de 47 de ani, Ștefan Popescu este unul dintre cei mai dedicați chefi de pe meleagurile autohtone și a reușit să-și clădească nu doar o carieră de succes în domeniul gastronomiei, ci și o familie fericită.
Chef Popescu este căsătorit de ani buni cu Alina Menghereș și au împreună doi băieți.
Viața personală preferă să o trăiască cât mai discret și evită să posteze multe fotografii cu cei dragi de acasă, însă în spatele acestei discreții, se află și locul de unde chef-ul primește și cea mai puternică susținere.
„Da, Alina, soția mea! Dar nu ne înțelegem în bucătărie și cedez, o las pe ea, pentru că nu îi place să primească indicații din partea mea. Poate este un defect profesional și spun lucrurile pe un ton mai sever, de șef, ceea ce nu prea se pliază pe stilul de gătit relaxat de acasă”, a declarat Ștefan Popescu în 2017.
Pentru Ștefan Popescu, schimbarea majoră în carieră s-a petrecut undeva la începutul anilor 2000, atunci când a decis să abandoneze visul de a deveni pompier, pentru care și urmase un liceu cu profil tehnico-militar.
După mai bine de 130 de intervenții la care a participat, el a decis să se înscris la Inginerie și Management Agro-turistic și să își depună un CV la un hotel din București.
Așa avea să înceapă pentru el pasiunea pentru arta culinară, iar în 2003 a plecat în Marea Britanie, unde a continuat să lucreze ca bucătar.
În urma experienței deprinse peste hotare, s-a întors un an mai târziu în țară și a lucrat ca Sous Chef, iar mai apoi ca Executive Chef.
Dincolo de reușitele sale în domeniul gastronomiei, chef Ștefan Popescu a rămas un om care se bucură de micile bucurii ale vieții, dar mai ales, de familia lui.