Un ciclon mediteranean loveste Romania! Vijelii puternice si grindina

Publicat: 02 Aug. 2019, 10:59 News 2
Un ciclon mediteranean loveste Romania! Vijelii puternice si grindina

Un ciclon meditaranean va ajunge in Romania vineri seara sau sambata dimineata. Anuntul a fost facut de Severe Weather Alert – Romania care au transmis ca tara noastra  va fi lovita de vijelii puternice, grindina, dar vor cadea si cantitati mari de apa.

 

O alerta de ciclon mediteranean a fost emisa de Severe Weather Alert – Romania. Ciclonul mediteranean este foarte bine devoltat si urmeaza sa aduca in perioada 2 – 4 august vijelii puternice, grindina si cantitati mari de apa. Ciclonul urmeaza sa loveasca in seara zilei de vineri sau sambata dimineata, iar zolene afectate sunt vestul si sud-vestul tarii.

Totodata, in intervalul mentionat se vor instala perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata pe arii extinse in toate regiunile tarii. In plus, in aceasta perioada se vor manifesta fenomene severe printre care se numara: averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii puternice, iar izolat va cadea si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25-45 mm, iar izolat vor fi peste 60-80 mm.

Publicat: 02 Aug. 2019, 10:59 News 2
Pe aceeași temă