Un celebru actor de stand-up comedy, arestat pentru trafic de droguri: ”Ăla care m-a întrebat de unde să-și cumpere droguri era sifon”

Publicat: 11 Aug. 2020, 15:51 Vedete

Vlad Bieltz, un tânăr din Mangalia cunoscut ca fiind un actor de stand-up comedy, a fost arestat în urmă cu câteva luni fiind acuzat de intermediere de trafic de droguri. El riscă până la 12 ani de închisoare după ce i-a spus unui prieten de unde poate să-și procure narcoticele.

”E foarte amuzantă povestea. M-a întrebat un băiat de unde să-și ia cocaină și i-am zis de unde. Oamenii m-au băgat la intermediere la trafic de droguri. Au zis că dacă eu nu-i ziceam omului de unde să-și cumpere, omul nu-și cumpăra cocaină. Iar intermedierea se consideră trafic, se dă aceeași pedeapsă, fie că-i dai tu, fie că-i zici de unde să ia, cam tot aia e. Încadrarea e 5-12 ani.

Ăla care m-a întrebat de unde să-și ia droguri era sifon. Avea un gabor lângă el care filma discuțiile cu mine de pe telefon, de pe o aplicație. Vreau să spun că nicio aplicație nu este sigură chiar dacă aceste convorbiri sunt criptate, ăla poate să aibă lângă el un gabor care filmează cu telefonul și degeaba ți se șterge mesajul într-un minut dacă se vede filmarea.

Am fost arestat în timpul pandemiei. Mi se părea stupid când mă uitam la televizor și auzeam oameni că se plâng că ”vai, stau cu prietena mea în 50 metri pătrați și ne-am plictisit de Netflix și facem depresie și ne sinucidem”. Stai să vezi când n-ai Netflix, n-ai telefon și stai în 12 metri pătrați cu 3 oameni pe care nu-i cunoști și cel mai probabil sunt niște retardați și boschetari”, a povestit actorul Vlad Bieltz la un podcast Montana Vlog.

”Am fost arestat preventiv. E important să spun și asta: poți ajunge la pușcărie și fără să ai condamnare. Poți fi arestat preventiv, dacă oamenii cred că ești un pericol pentru societate sau că o să distrugi probe din dosar sau să infleunțezi martorii, există secția de arest preventiv de pe Rahova.

Eu am stat o lună pe secția 15 și o lună pe arestul central, în București. Condiții bune, oameni răi! Pe secție ai un geam foarte mic, mai mic decât cel de la baie, și nu prea se poate deschide, deci n-ai lumină în cameră. Nu ai muncă sau alte activități iar timpul trece mult mai greu, intri în depresie, anxietate, tot felul de lucruri”, a mai spus Vlad Bieltz.

”Mi-au propus să colaborez dar am refuzat”

Mai mult decât atât, actorul susține că a ajuns în spatele gratiilor pentru că a refuzat să colaboreze cu poliția. El spune că momentan a fost achitat de tribunal, pentru acuzațiile formulate împotriva lui, însă coșmarul pentru el nu s-a încheiat…

”Mi s-a propus să colaborez (cu poliția, n.r.). Am refuzat, de asta am fost arestat. Dacă aș fi colaborat, nu mai eram arestat. Când m-au luat de acasă mi-au zis că e grav și m-au dus la Parchet, la audieri. Mi-au zis că fie colaborez, fie îmi dau pe 24 de ore și vedem după aia. Iar apoi mi-au dat arest preventiv pe 30 de zile.

Acum m-au achitat, dar a făcut recurs DIICOT-ul. Achitare înseamnă că ești ok. DIICOT-ul a făcut contestație și când m-au trecut de pe arest preventiv la arest la domiciliu”, a mai povestit Vlad Bieltz la Montana Vlog.

Publicat: 11 Aug. 2020, 15:51 Vedete
Pe aceeași temă