Ultima oră! Președintele Donald Trump ar fi fost bătut chiar în Biroul Oval! În altercație au participat mai mulți oficiali de top

Publicat: 08 iun. 2020, 09:58 Autor: Maria Apostol News
Ultima oră! Președintele Donald Trump ar fi fost bătut chiar în Biroul Oval! În altercație au participat mai mulți oficiali de top

Preşedintele american Donald Trump ar fi fost implicat, lunea trecută, în discuţii aprinse şi chiar într-o altercaţie cu oficiali de rang înalt.

Donald Trump a cerut desfăşurarea a 10.000 de militari în Washington D.C. pentru împrăştierea manifestanţilor anti-rasism care protestau pe străzi din cauza morţii lui George Floyd, dar secretarul Apărării Mark Esper, preşedintele şefilor de stat major Mark Milley şi procurorul general Bill Barr au fost împotrivă, potrivit mai multor surse din cadrul administraţiei prezidenţiale şi din armată, relatează Business Insider.

Milley ar fi fost implicat într-o ”altercaţie” cu preşedintele pe tema solicitării acestuia, a spus un oficial de rang înalt din armată, pentru New Yorker. El i-ar fi spus lui Trump: ”Nu fac asta. Asta este treaba forţelor de ordine”. Preşedintele a cedat ulterior.

Casa Albă a contestat informaţia. Şeful Statului Major Mark Meadows a declarat publicaţiei că ”nu a avut loc nicio altercaţie, în legătură cu vreun ordin sau decizie operaţională care a fost luată”.

În cele din urrmă au fost desfăşuraţi 1.600 de militari activi pentru a fi gata de a interveni în capitala americană şi au fost mobilizaţi 5.100 de membri ai Gărzii Naţionale pentru a întări poliţia, poliţia parcurilor şi forţele Secret Service din D.C., în timpul protestelor.

Casa Albă nu a confirmat incidentul

Înaintea întâlnirii, protestele declanşate din cauza morţii bărbatului de culoare George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei au ajuns şi la Casa Albă, având loc ciocniri între protestatari şi poliţia în faţa reşedinţei preşedintelui, în timp ce Trump s-a refugiat într-un bunker de securitate.

După şedinţa la care Trump a cerut ca trupe ale armatei să fie desfăşurate pe străzi, acesta a vorbit cu guvernatorii statelor unde aveau loc proteste, cerându-le ”să domine” protestatarii şi să desfăşoare Garda Naţională.

Ulterior, preşedintele a ţinut un discurs la Casa Albă, în grădina de trandafiri, şi a mers la biserica St. John, în apropierea Casei Albe, pentru o şedinţă foto în care a ţinut în mână o Biblie, după ce demonstranţi paşnici au fost risipiţi din zonă de către poliţie, cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi bastoane.

Esper şi Milley au fost criticaţi pentru că l-au însoţit pe preşedinte pe drumul spre biserică, unde Milley a purtat uniformă militară, contrar regulilor ca oficialii militari să nu fie îmbrăcaţi în acest fel la evenimente politice.

Discuţiile despre modul de reacţie la proteste a provocat o sciziune între Pentagon şi Casa Albă.

Miercuri, Esper ar fi provocat furia lui Trump, luându-l pe nepregătite în timpul unei conferinţe de presă, afirmând că nu este de acord cu invocarea Legii Insurecţiei pentru a desfăşura armata în timpul protestelor violente.

Publicat: 08 iun. 2020, 09:58 Autor: Maria Apostol News
Pe aceeași temă