ULTIMĂ ORĂ! Percheziții la domiciliul unei femei bănuite de propagandă teroristă. Ar fi vrut să ajute la venirea unor teroriști în România

Publicat: 14 mai 2020, 14:17 Autor: Hermina Hagianu News
ULTIMĂ ORĂ! Percheziții la domiciliul unei femei bănuite de propagandă teroristă. Ar fi vrut să ajute la venirea unor teroriști în România

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut în această dimineaţă două percheziții domiciliare în județul Arad. Locuinţele aparţineau unei femei de 33 de ani, bănuită de propagandă teroristă pentru o organizație teroristă din Orientul Mijlociu.

Femeia este suspectată că a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, precum şi că deține astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste.

Mai mult, ea a promovat în mediul virtual, în mod repetat mesaje de propagandă a ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane.

„Astfel, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile, suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, transmite DIICOT în comunicat.

Femeia și-ar fi arătat, în mediul virtual, în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă şi a manifestat constant opinii radical anti-occidentale, arătându-și chiar disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.

„În acest sens, suspecta a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care era învăţată să le schimbe la intervale regulate de timp. De asemenea, la indicaţiile colaboratorilor străini, suspecta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, al căror scop este criptarea comunicaţiilor dintre părţi. Totodată, suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi”, se mai arată în comunicatul DIICOT Timiș.

Totodată, suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat joi un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 de cd/dvd-uri. Femeia a fost dusă la sediul DIICOT Timiș pentru audieri.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Publicat: 14 mai 2020, 14:17 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă