De multe ori ne intrebam cum se face uleiul de masline folosit in restaurantele din Grecia, dar si la noi, si cum de este atat de bun la gust incat l-ai manca cu paine. Cel cumparat din magazinele noastre nu este la fel de bun, atunci este bine sa stii ca acest produs nu se alege oricum.
Uleiul de măsline de bună calitate se obţine atât de dificil şi este atât de cerut pe piaţa încât o foarte mare parte din el este contrafăcut. Un ulei de masline bun face diferenta in bucatarie, asa ca investeste cu atentie intr-unul. Este important, in primul rand, locul de unde il cumperi, iar apoi e bine sa tii cont de cateva trucuri.
De asemenea, el este benefic pentru mai multe afectiuni: reduce nivelul de colesterol, previne diabetul, combate cancerul, mai ales pe cel de piele, reduce riscul de atacuri cerebrale.
În primul rând axează-te pe branduri care sunt bine cunoscute în domeniu sau pe care le-ai descoperit noi, le-ai încercat şi ai fost mulţumită. În plus, există şi organisme independente care analizează şi certifica cât de bun este uleiul de măsline respectiv.
Gust şi miros: un bun ulei de măsline are un miros destul de pregnant de fructe şi ierburi, pentru că, până la urmă nu ar trebui să fie nimic altceva decât fructe din care se extrage sucul prin presare.
Orice fel de ulei vegetal ar trebui ferit de soare: din această cauză nu cumpără ulei de măsline care nu este îmbuteliat în sticla întunecoasă.
Contează şi data fabricării. Un ulei de măsline mai vechi de doi ani nu mai este la fel de bun.
O singură ţară de origine: este mai sigur decât să cumperi ulei amestecat din mai multe ţări de provenienţă.
Sursa: gastropedia.ro.